Wie heeft mail bedacht?

Wie heeft mail bedacht?

Ray Tomlinson
E-mail/Uitvinders

Waar bestaat een emailadres uit?

Een e-mailadres bestaat uit je domeinnaam (bijvoorbeeld yourhosting.nl) en een gedeelte voor het apenstaartje (bijvoorbeeld: sales@). Een e-mailadres kan bestaan uit letters van ons alfabet, cijfers en/of mintekens.

Waarom moet een e-mail kort en to the point zijn?

Met kort en bondig communiceren bespaar je veel tijd. Bovendien help je met kort en bondig communiceren de ontvanger of luisteraar veel beter op weg. Hoe sneller jij to the point komt en duidelijk maakt waar jouw communicatie écht om gaat, hoe groter de kans is dat je van de ander krijgt wat je wilt.

Wat moet er in een zakelijke e-mail staan?

Doorgaans komen in een zakelijke e-mail dezelfde basiselementen aan bod als in een zakelijke brief: afzender en geadresseerde, onderwerp, aanhef, eigenlijke inhoud, afsluiting, slotgroet en afzendergegevens.

Hoe weet ik waar een mail vandaan komt?

De echte afzender van een e-mail kun je vinden in de zogenaamde header. Deze informatie kun je in je e-mailprogramma analyseren. Kijk in het onderste ‘Received’-blok waarin niet ‘localhost’ staat vermeld. De server die de e-mail heeft verstuurd (from) , is meestal de verzender van de spam.

Wie stuurde de allereerste spammail?

De eerste bekende spam werd verstuurd op 3 mei 1978. Het was een bericht van het toenmalige Digital Equipment Corporation (DEC, overgenomen door Compaq en nu een onderdeel van Hewlett-Packard).

Wat is een goed e-mailadres?

Veel bedrijven gebruiken een info@-adres. Echter is het ook een anoniem adres en heb je als verzender geen idee wie de e-mail ontvangt. Daarom is het verstandig voor jezelf en je medewerkers aparte mailadressen aan te maken. Bijvoorbeeld johan@schildersbedrijfjansen.nl, peter@schildersbedrijfjansen.nl, etc.

Wat is een handig mailadres?

Handig als je veel e-mail hebt en je een specifiek mailtje van jaren geleden nodig hebt. Daarnaast is Gmail geheel aan te passen naar jouw smaak en gebruikerswensen. Zo geef je eenvoudig aan of je enkel via beveiligde pagina’s (https) e-mails bekijkt. Of stel je een standaard tekstopmaak in.

Wat is een beleefde manier om in een email te vragen of de persoon mijn vorige bericht heeft ontvangen?

Met vriendelijke groeten. Dat lukt wel eens.

Hoe lang wachten op antwoord mail?

De meeste mensen antwoorden opvallend snel, blijkt uit de resultaten. Een antwoord binnen twee minuten komt het vaakst voor. 90 procent van de emails wordt dezelfde dag nog beantwoord. De helft van alle antwoorden wordt verstuurd binnen 47 minuten.

Hoe schrijf je een mail naar een bedrijf?

De aanhef van een zakelijke e-mail

  1. Geachte heer/mevrouw (als de ontvanger onbekend is)
  2. LS (Lectori Salutem, oudere en afstandelijke aanhef als de ontvanger onbekend is)
  3. Geachte heer (achternaam)
  4. Geachte mevrouw (achternaam)
  5. Beste (achternaam of voornaam, tutoyerende aanhef, vrij informeel)
  6. Waarde heer (achternaam)

Hoe schrijf je een mail in het Nederlands?

8 basisregels voor het schrijven van een goede mail: Adresseer en begroet de ontvanger op een gepaste manier. Vermeld de belangrijkste informatie aan het begin. Structureer de inhoud op een compacte en overzichtelijke manier. Gebruik lijsten en markeringen om accenten te leggen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven