Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Er is niet één energieleverancier aan te wijzen die de goedkoopste energie levert. Sommige leveranciers bieden klanten welkomstkortingen. Andere energieleveranciers maken gebruik van actietarieven. Je kunt via Pricewise profiteren van een groot aantal energie-aanbiedingen van energieleveranciers.

Wie betaalt het meest voor teruggeleverde energie?

Overzicht terugleververgoeding per leverancier

Energieleverancier Terugleververgoeding per opgewekte kWh
Essent € 0,07
FENOR Het stroomtarief dat in je contract staat, excl. btw
Greenchoice € 0,08 voor de eerste 2000kWh na saldering, daarna het stroomtarief dat in je contract staat, excl btw.

Hoeveel krijg ik voor teruggeleverde stroom?

Je energieleverancier betaalt een ‘redelijke terugleververgoeding’ voor dit overschot. Hij mag zelf bepalen hoe hoog deze vergoeding is. Uit ons onderzoek van april 2018 blijkt dat de huidige vergoedingen variëren van zo’n €0,04 tot €0,12 per kWh.

Wie is de goedkoopste gas en elektriciteitsleverancier?

Wil je zonder meer de goedkoopste energieleverancier, zoek dan niet verder. Deze maand is Luminus de goedkoopste energieleverancier dankzij een stevige korting van €2.984,09 voor nieuwe klanten!

Welke energieleverancier heeft het meest voor teruglevering?

Op dit moment bieden energieleveranciers Greenchoice, Pure Energie, Qurrent en Vandebron de beste terugleververgoeding. Greenchoice vergoedt € 0,11 per kWh, Qurrent vergoedt € 0,10 per kWh en Vandebron vergoedt € 0,105 per kWh voor de energie die je meer produceert dan je eigen energie verbruik.

Kan ik energie terugleveren?

Als u energie wil terugleveren aan het net, dan moet u uw zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder. De netbeheerder registreert namelijk alle aansluitingen, ook die voor het terugleveren van energie. Door uw zonnestroominstallatie aan te melden, kan de netbeheerder het net zo goed mogelijk beheren.

Welke energieleverancier heeft de hoogste terugleververgoeding?

Is nachttarief nog voordelig met zonnepanelen?

Bovendien geldt het compensatiemechanisme er sinds 1 januari 2020 niet meer. In dat geval kan een tweevoudige meter nog steeds voordelig zijn. Overdag verbruik je zoveel mogelijk van de zelfgeproduceerde elektriciteit en ’s nachts maak je gebruik van het nachttarief.

Hoeveel krijg je terug per kWh Greenchoice?

Bij netto teruglevering ontvang je van Greenchoice een terugleververgoeding van 8 cent per kilowattuur exclusief btw. Dit teruglevertarief geldt tot een maximum van 2.000 kWh netto teruglevering per jaar.

Hoeveel levert salderen op?

De salderingsgrens is gelijk aan de hoeveelheid energie die u van uw energieleverancier geleverd hebt gekregen. In de rekensom voor salderen geldt deze hoeveelheid energie als grens. U kunt dus nooit meer salderen dan wat u geleverd hebt gekregen. Hoe hoog uw salderingsgrens is, vindt u terug op uw energierekening.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven