Wie is de huidige minister van Buitenlandse Zaken?

Wie is de huidige minister van Buitenlandse Zaken?

Sinds 23 mei 2021 was Sigrid Kaag (D66) de minister van Buitenlandse Zaken. Kaag bekleedde sinds 26 oktober 2017 de functie van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Welke minister is van D66?

Lijst van bewindslieden voor D66

Ambtsbekleders Functie(s) Periode
jkvr.drs. K.H. (Kajsa) Ollongren (1967) Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 26 oktober 2017 – 1 november 2019
14 april 2020 – heden
Vicepremier 26 oktober 2017 – 1 november 2019
14 mei 2020 – heden

Wie zijn de ministers?

Het kabinet-Rutte III is het huidige (demissionaire) Nederlandse kabinet. Het is gevormd door de partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Hoeveel ministers heeft Nederland 2020?

Het kabinet-Rutte III heeft twaalf ministeries plus vijf ministers zonder portefeuille: Ministerie van Algemene Zaken (AZ) Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ)

Wie zijn op dit moment de minister s van Justitie en Veiligheid en wie is de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid?

De huidige minister van Justitie en Veiligheid is Ferdinand Grapperhaus (CDA). Het ministerie kent ook een minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker (VVD). Daarnaast kent het ministerie een staatssecretaris voor asiel en migratie, Ankie Broekers-Knol (VVD).

Wat doet de minister van Buitenlandse Zaken?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft als taak de voorbereiding, de coördinatie en de uitvoering van het buitenlands beleid. De huidige minister van Buitenlandse Zaken is Ben Knapen (CDA).

Welke partij minister Koolmees?

Democraten 66
Wouter Koolmees/Partijen

Wat voor soort partij is D66?

Democraten 66 (afgekort: D66, tot 1985 D’66) is een Nederlandse politieke partij en heeft een sociaal-liberale signatuur.

Welke VVD ministers zijn er?

Lijst van bewindslieden voor de VVD

Ambtsbekleders Functie(s) Periode
drs. S.A. (Stef) Blok (1964) Minister van Buitenlandse Zaken 7 maart 2018 – 25 mei 2021
Minister van Economische Zaken en Klimaat 25 mei 2021 – heden
mr. A. (Ankie) Broekers-Knol (1946) Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid 11 juli 2019 – heden

Wie zit er in de coalitie?

Soorten coalities. Het politieke landschap in België bestaat traditioneel uit christendemocraten (CD&V/cdH), met oranje als kleur, liberalen (Open Vld/MR) met blauw als kleur en socialisten (sp. a/PS) met rood als kleur.

Welke ministers zijn van de VVD?

Hoeveel ministers zitten er in de ministerraad?

De ministerraad in Nederland is een ministerraad die wordt gevormd door alle Nederlandse ministers zonder eventuele staatssecretarissen of onderministers. In Nederland heeft elke minister stemrecht. Staatssecretarissen hebben alleen toegang tot de raad als ze zijn uitgenodigd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven