Wie is de oudste speler van het EK 2020?

Wie is de oudste speler van het EK 2020?

Maarten Stekelenburg is met zijn 38 jaar de oudste speler van het toernooi en krijgt gezelschap van een aantal bekende namen. Ook Oranje krijgt in de groepsfase al te maken met enkele routiniers. Het is nog de vraag of Stekelenburg eerste doelman van Oranje wordt, maar een titel heeft hij alvast op zak.

Wie is de eerste voetballer ter wereld?

De Schot Fergus Suter werd de eerste profvoetballer toen hij een bestaan als steenhouwer inruilde voor een carrière op het veld.

Wie is de oudste speler van Ajax?

Maarten Stekelenburg wordt zaterdag in Almelo, met 38 jaar en 144 dagen, de oudste speler van Ajax ooit in een eredivisieduel.

Wie is de langste voetballer ter wereld?

Met een lengte van 2,06 meter staat Hudlin te boek als de langste veldspeler van het Engelse voetbal. Hij is bijvoorbeeld een stuk langer dan Peter Crouch, die 2,01 meter lang is.

Wie is de oudste voetballer van Nederland?

Jan Jongbloed is de oudste Eredivisie-speler ooit, hij was al hard op weg richting de 45 toen hij namens Go Ahead Eagles zijn laatste wedstrijd in de competitie keepte, op 8 september 1985. De oudste veldspeler is sinds 1962 al Gijs Nass, die 41 was toen hij namens VVV-Venlo in de Eredivisie actief was.

Hoe oud is de oudste speler van Italie?

Italië

# Speler Uitslag
1 Rodolfo Gavinelli Aanval 16 jaar 03 maanden 08 dagen
2 Renzo De Vecchi Centrale verdediger 16 jaar 03 maanden 23 dagen
3 Gianluigi Donnarumma Keeper 17 jaar 06 maanden 07 dagen
4 Luigi Barbesino Middenveld 18 jaar 02 maanden 00 dagen

Wie is de jongste profvoetballer?

Mauricio Baldivieso Ferrufino (Cochabamba, 22 juli 1996) is een Boliviaanse voetballer. Hij debuteerde op 19 juli 2009 op 12-jarige leeftijd voor Club Aurora in de Liga de Fútbol Profesional Boliviano in de wedstrijd tegen La Paz FC. Hij is hiermee de jongste voetballer ooit die debuteert op het hoogste niveau.

Hoe oud is de oudste voetbalspeler ter wereld?

Officieel: oudste voetballer ter wereld gaat beginnen aan zijn 36e seizoen (!) als profvoetballer. De oudste profvoetballer ter wereld, de 53-jarige Japanner Kazuyoshi Miura, is niet te stuiten.

Wie is de oudste speler van Ajax 2021?

AFC Ajax

# Speler Uitslag
1 Ryan Gravenberch Centraal middenveld 16 jaar 04 maanden 07 dagen
2 Clarence Seedorf Centraal middenveld 16 jaar 06 maanden 26 dagen
3 Naci Ünüvar Linksbuiten 16 jaar 07 maanden 09 dagen
4 Vurnon Anita Defensief middenveld 16 jaar 11 maanden 15 dagen

Wat is de langste keeper?

Thibaut Courtois – 1,99 meter De langste keeper uit dit rijtje is de Belg Thibaut Courtois, doelverdediger van Chelsea. De lange Vlaming is een opvallende verschijning in het keepersgilde, omdat hij nog altijd pas 25 jaar oud is, jong voor een keeper.

Hoe lang is de langste voetbalspeler?

Kristof Van Hout Van Hout geldt als de langste voetballer ter wereld, samen met Millar. De Belgische doelman noteert eveneens 2,08 meter en daarmee is hij een opvallende verschijning.

Wie is de oudste voetballer van Nederland 2021?

Maarten Stekelenburg heeft nu al een record te pakken. De doelman van het Ajax is met zijn 38 jaar (op 22 september is hij jarig) de oudste speler op het EK. Stekelenburg maakte op het EK van 2004 al deel uit van de selectie van Oranje, dat voor de tiende keer aan een Europese eindronde gaat deelnemen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven