Wie kan documenten certificeren?

Wie kan documenten certificeren?

Soms moet u het document eerst laten legaliseren door een andere instantie voordat u een apostille bij de rechtbank kunt krijgen. Dit geldt voor diploma’s (duo.nl) , medicijnverklaringen (hetcak.nl) en documenten afgegeven door de Belastingdienst (rijksoverheid.nl) .

Waar kan ik mijn handtekening laten legaliseren?

Iedere notaris in Nederland kan uw handtekening legaliseren. Een notaris kan daarvoor kosten in rekening brengen. Het is daarom wellicht raadzaam dat vooraf bij uw notaris na te vragen.

Heeft u het uittreksel nodig voor legalisatie?

Let op: meertalige uittreksels van een geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte hebben geen legalisatie of apostille nodig als u deze gaat gebruiken in: België Bosnië en Herzegovina. Bulgarije.

Wat kost het legaliseren van een handtekening bij de notaris?

Kosten. De kosten voor de legalisatie bedragen € 40,00 (incl. 21% BTW) per handtekening.

Welke documenten legaliseren?

U moet officiële buitenlandse documenten laten legaliseren. Officiële documenten zijn bijvoorbeeld geboorteaktes, ongehuwdverklaringen, huwelijksaktes of diploma’s. Bij legalisatie wordt gekeken of uw document is afgegeven door de juiste persoon of instelling. Legalisatie gebeurt met een stempel of sticker.

Wie kan apostille zetten?

De aanvraag kan rechtstreeks gebeuren door de overheid die het document uitgegeven heeft, op verzoek van de betrokken persoon. De erkende, geaccrediteerde partner (gemeenten, notaris,…) dient de aanvraag in via de site eLegalization (https://elegalisation.diplomatie.be ).

Wat is handtekening legaliseren?

Zo werkt het. Voor legalisatie van uw handtekening moet u uw handtekening zetten in het bijzijn van de ambtenaar. Hij of zij vergelijkt die met de handtekening op uw identiteitsbewijs. Door legalisatie verklaart de gemeente dat een handtekening op een document gezet is door degene die het document moest ondertekenen.

Wat houd legaliseren in?

Legaliseren is een document uit land A geschikt maken voor gebruik in Nederland. Bijvoorbeeld een uittreksel van de burgerlijke stand, een uitspraak van een rechtbank of een diploma. Legalisatie bewijst dat: een bevoegde en deskundige instantie het document heeft afgegeven.

Hoe lang duurt legaliseren?

Legalisatie of verificatie van documenten duurt enkele maanden. Dit hangt af van de lokale instantie die de documenten legaliseert of verifieert.

Hoe lang is een legalisatie geldig?

Hoe lang is de legalisatie van een handtekening geldig? In Nederland is de legalisatie van een handtekening over het algemeen 3 maanden geldig. In andere landen gelden andere termijnen. Zie voor meer informatie de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Hoe oud mag een apostille zijn?

Een apostille of legalisatie van een ongehuwdverklaring is maximaal 6 maanden geldig. Dat betekent dat de MVV binnen de geldigheidsduur van de apostille of legalisatie moet zijn aangevraagd. De termijn van 6 maanden gaat lopen vanaf de datum van afgifte van het document, en niet de legalisatiedatum.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven