Wie spaart er bierdoppen?

Wie spaart er bierdoppen?

Vele restaurants, cafés en (sport)verenigingen doen al mee. Ook jij kunt een ‘dop’ in het zakje doen door bijvoorbeeld thuis de bierdopjes te sparen.

Waar kan ik kroonkurken inleveren?

Ook kroonkurken kun je inleveren Naast de plastic doppen, kun je ook kroonkurken (van flesjes bier en frisdrank) verzamelen en bij Gerwil inleveren. De opbrengst hiervan komt ten goede van de stichting KiKa.

Waarom bierdoppen sparen?

Door het hele land worden er metalen doppen gespaard door particulieren, bij sportverenigingen, in cafés. De doppen worden gerecycled en dat levert geld op. Goed voor het milieu én voor 1,2 miljoen mensen in Nederland met…

Welke doppen sparen voor Kika?

Welke doppen zijn geschikt om te sparen? Polyethyleen (HDPE of PE-HD). De HDPE doppen zijn te herkennen aan het recycle logo met een 2 of 02 erin. Voorbeelden hiervan zijn doppen van flessen frisdrank, zuivelpakken of pakken van vruchtensappen.

Hoeveel bierdopjes is 1 kg?

In een kilo gaan ongeveer 500 doppen, dus reken maar uit.” Het oudijzer leverde ergens tussen de zestien en twintig cent per kilo op, en dat is alles bij elkaar een aardig bedragje. Het verhaal achter de kroonkurken in het kort: Sven werd geboren met een beperking, die hem het lopen lastig maakt.

Hoeveel weegt 1 Bierdopje?

Eén dopje weegt maar 2 gram, dus dat zijn heel wat flesjes bier, die in de kelen zijn verdwenen. Vorig jaar werd maar liefst 18.500 kg bierdoppen ingeleverd en zijn er mooi bedragen aan de goede doelen geschonken w.o. € 9.000 aan KIKA.

Waar kan ik mijn doppen inleveren?

De doppen worden op allerlei verschillende plekken in het land ingezameld: bij buurtcentra, bedrijven, kinderboerderijen, milieustraten en zelfs bij particulieren thuis. Omdat de dopjes van een hard soort kunststof zijn en schoon gesorteerd ingeleverd worden, kunnen ze goed en efficiënt gerecycled worden.

Waar kan ik doppen inleveren voor KiKa?

Doppen voor KiKa

  • Fam. Maas.
  • Nelly Mes. John Denverlaan 10.
  • Joke Hospes. Ridderstraat 3.
  • Toyota de Jonge, Vlissingen en Goes.
  • Fam Stoutjesdijk.
  • Shell Rooseveltlaan, Vlissingen.
  • ’t Gasthuis Middelburg, Centrum voor zorg en revalidatie Noordpoortplein 2- 4331 RN Middelburg.
  • Jumbo Reigersbergstraat, Middelburg Zuid.

Waarom kroonkurken sparen?

Waarom kroonkurken sparen? Kroonkurken leveren geld op. Ze zijn van metaal, met een dun laagje tin. Al moet je lang sparen voordat je ook maar een beetje opbrengst hebt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven