Wie vaarde als eerste rond de wereld?

Wie vaarde als eerste rond de wereld?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Sabrosa, lente 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Tijdens deze reis sneuvelde hij op de Filipijnen.

Wie maakte de eerste reis rond de wereld af?

In september 1519 vertrok Magellan met vijf schepen uit Spanje. Drie jaar later kwam slechts één schip, de Victoria (afgebeeld op een kaart uit 1590), terug in Spanje na een omzwerving om de wereld. Vijfhonderd jaar geleden begon Ferdinand Magellan aan een historische reis om de wereld.

Wat ontdekte Magelhães?

De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ferdinand Magalhães vond de zeestraat van de Atlantische naar de Grote Oceaan. Hij leidde ook de eerste zeilreis rond de wereld. Ferdinand Magalhães werd waarschijnlijk rond 1480 geboren in het Portugese plaatsje Sabrosa.

Wie heeft Kaap de Goede Hoop ontdekt?

Bartolomeu Dias (ook Diaz, ca. 1450 – op zee nabij Kaap de Goede Hoop, 29 mei 1500) was een Portugees zeevaarder en ontdekkingsreiziger, die in 1488 als eerste Europeaan Kaap de Goede Hoop rondde. Daarmee bereidde hij de eerste tocht naar India door Vasco da Gama voor, deze route zou later de naam Kaaproute krijgen.

Waar komt Ferdinand Magellaan vandaan?

Sabrosa, Portugal
Ferdinand Magellaan/Geboorteplaats

Welke gevolgen had de ontdekking van Magellaan?

Magellaan werd op 27 april 1521 gedood op het eiland Mactan met een speer. De overlevende Spanjaarden trokken verder en bereikten alsnog de Molukken. Onder bevel van Juan Sebastian Elcano zou slechts één schip, de Victoria in 1522 terug aanmeren in een Spaanse haven.

Wie vaarde als eerste rond Kaap de Goede Hoop?

Wie voer als eerste rond Kaap de Goede Hoop?

De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias (ook wel Diaz) bereikte als eerste Europeaan het zuid-westelijkste punt van Afrika: Kaap de Goede Hoop.

Waar is Magelhaes geboren?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven