Wie vallen onder depositogarantiestelsel?

Wie vallen onder depositogarantiestelsel?

Bijna alle banken die in de renteoverzichten op Spaarrente.nl staan vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. De enige uitzonderingen zijn Argenta (België), Lloyds Bank (Duitsland) en BIGBANK (Estland). Deze banken vallen onder het depositogarantiestelsel van het eigen land.

Hoeveel geld is verzekerd bij de bank?

Hoogte van de vergoeding De Nederlandse Depositogarantie beschermt automatisch je geld op rekeningen bij de bank van 1 cent tot € 100.000. De Nederlandsche Bank bepaalt hoeveel geld je krijgt. De vergoeding is maximaal € 100.000 per persoon per bank.

Welke banken vallen onder Rabo?

Bankgarantiestelsel – Overzicht van banken met dezelfde bankvergunning

Vergunning op naam van: Merken die onder de vergunning vallen
de volksbank N.V. SNS Bank ASN Bank RegioBank BLG Wonen
Coöperatieve Rabobank U.A Alle lokale banken van de Rabobank vallen samen onder één vergunning
Aegon Bank N.V. Aegon Bank Knab

Wie vallen onder het DGS?

Een depositogarantiestelsel (DGS) biedt een bepaalde bescherming voor de tegoeden van de rekeninghouders als een bank failliet gaat. Alle lidstaten van de Europese Unie hebben op de een of andere manier een depositogarantiestelsel, om te voldoen aan Europese richtlijnen.

Waar is de RegioBank een onderdeel van?

RegioBank, SNS, BLG Wonen en ASN Bank zijn merken van de Volksbank. Deze merken vallen allemaal onder de dezelfde bankvergunning. Het geld op uw rekeningen bij SNS, BLG Wonen, ASN Bank en RegioBank wordt daarom bij elkaar opgeteld. Al dat geld samen is tot maximaal € 100.000 gegarandeerd.

Hoeveel euro is gegarandeerd bij de bank?

Maximale vergoeding vanuit depositogarantiestelsel De maximale vergoeding op grond van het depositogarantiestelsel bedraagt € 100.000 per rekeninghouder, per bank. Als u met uw partner een en/of-rekening hebt, geldt de maximale vergoeding per persoon. Er geldt geen eigen risico.

Hoeveel geld per rekening?

Er is geen limiet voor het saldo op je betaalrekening. Maar de meeste betaalrekeningen leveren geen rente op, of een rente die lager ligt dan de spaarrente. Geld dat je niet op korte termijn nodig hebt, kun je dus beter op een spaarrekening zetten.

Welke banken vallen onder dezelfde bankvergunning?

Welke banken zijn er in Nederland?

Overzicht Nederlandse banken met betaalrekening

  • ​ABN-Amro Bank.
  • ASN Bank.
  • Bunq.
  • DHB Bank.
  • ING Bank.
  • Knab.
  • Rabobank.
  • SNS Bank.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven