Wie wordt de opvolger van Willem-Alexander?

Wie wordt de opvolger van Willem-Alexander?

Als koning Willem-Alexander nu zou overlijden of terugtreden als Koning, is zijn oudste dochter, prinses Catharina-Amalia, de eerste in lijn om hem op te volgen. De tweede is prinses Alexia en de derde prinses Ariane, dochters uit zijn huwelijk met koningin Máxima.

Wat als een Koning geen kinderen krijgt?

Als de Koning overlijdt of troonsafstand doet, volgt zijn oudste zoon of dochter hem op. Als de Koning geen wettige nakomelingen heeft, is er een vaste volgorde waarin andere leden van het Koninklijk Huis het koningschap kunnen gaan vervullen.

Waarom is prins Constantijn geen Koning?

Nadat Willem-Alexander Koning werd, werd koningin Máxima benoemd tot regent voor het geval prinses Amalia voor haar achttiende verjaardag Koningin wordt, met prins Constantijn als vervanger. Als er geen persoon is die het koninklijk gezag uitoefent, wordt het koninklijk gezag uitgeoefend door de Raad van State.

Hoe heten de meeste koningen van Frankrijk?

Huis Bourbon (1589-1795)

Monarch Regeringsperiode Dynastie
Lodewijk XIV de Zonnekoning Louis le Roi-Soleil 1643-1715 Bourbon
Lodewijk XV de Welbeminde Louis le Bien-Aimé 1715-1774 Bourbon
Lodewijk XVI de Martelaarskoning Louis le Roi-Martyr 1774-1792 1793 Bourbon
Lodewijk XVII Louis 1793-1795 Bourbon

Wie wordt de nieuwe koningin van Nederland?

Troonopvolging in de praktijk Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, komt nu als eerste in aanmerking voor troonopvolging, omdat zij het oudste kind is van Koning Willem-Alexander. Indien zij gedurende haar minderjarigheid Koningin zou worden moet een regent het koninklijk gezag voor haar uitoefenen.

Wat als je geen Koning wil worden?

Als de Koning geen Koning meer wil zijn, wordt zijn wettige opvolger Koning. De vorige Koning kan daarna nog kinderen krijgen. Zij kunnen geen Koning worden. En hun kinderen en kleinkinderen ook niet.

Is Frankrijk monarchie?

Op 3 september 1791 werd de absolute monarchie vervangen door een constitutionele monarchie. Het Koninkrijk Frankrijk werd hernoemd naar het “Koninkrijk der Fransen”. Deze periode duurde niet lang; op 21 september 1792 werd de monarchie geheel afgeschaft en vervangen door de Eerste Franse Republiek.

Wie is de huidige koning van Frankrijk?

Eerder dit jaar overleed zijn vader prins Henri (links) en werd Jean het hoofd van de familie die Louis XVI als verre voorvader heeft. Jean is voor de Orléanisten de erfgenaam van de troon, ze stammen af van Louis-Philippe I van Orléans. Voor de Unionisten stammen ze af van Charles X, koning van Frankrijk.

Wie wordt de nieuwe Koning van Belgie?

Kroonprinsen en hertogen van Brabant

PERIODE KROONPRINS(ES) MONARCH
1934 – 1951 Boudewijn Leopold III
1951 – 1993 Albert (II) Boudewijn
1993 – 2013 Filip Albert II
2013 – heden Elisabeth Filip

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven