Construeren van een dragende vloer

Construeren van een dragende vloer

Drietal methodes voor het vervangen en construeren van een dragende betonnen vloer

Zelf aan de slag met een dragende betonnen vloer. Er zijn een drietal methodes voor het vervangen en construeren van een dragende betonnen vloer. LET OP: Deze dragende vloeren zijn altijd zwaar. Om te bekijken of de wanden en fundering deze extra belasting erbij kunnen hebben moet er ALTIJD een constructeur worden ingeschakeld.

Voor het vervangen van een oude vloer door een compleet nieuwe betonnen vloer zijn er een drietal methodes:

1 Kanaalplaat vloeren en schilvloeren

2 Broodjes vloeren

3 Ps isolatie vloeren

Kanaalplaat en schilvloeren

Kanaalplaat vloeren en schil vloeren zijn grote kant en klare betonnen vloerdelen. Deze worden kant en klaar aangevoerd en door middel van een kraan direct op de goede plaats gelegd. Dit is een klus voor een aannemer. De kanaalplaten kunnen alleen gemonteerd worden als bijv. toch het hele dak eraf gaat. Voor doehetzelvers is dit geen geschikte methode. Hij wordt hier volledigheidshalve vermeld en als bijv. toch het hele dak eraf gaat of er een extra verdieping op uw pand komt is deze methode de snelste en makkelijkste.

Betonnen broodjes vloeren

Betonnen broodjes vloeren, de naam zegt het al bestaan uit betonnen broodjes. Deze betonnen broodjes worden half op en half tussen T-vormige betonnen liggers geplaatst. Deze T liggers worden onderste boven gemonteerd. Deze T-liggers zijn in verschillende lengtes leverbaar. Ze moeten minimaal 10 cm in de muur worden ingebracht. Met de broodjes wordt nu de ruimte tussen de leggers opgevuld. Over deze constructie heen komt een wapeningsnet en vervolgens het beton.

Het construeren van een broodjes vloer is lichamelijk zwaar werk maar relatief eenvoudig.

Piepschuim broodjes (Ps isolatie) vloeren

Een betonnen broodjes vloer is helemaal van beton en heeft dus een lage isolatie waarde. Voor verdiepingsvloeren is dat geen probleem maar voor begane grond vloeren is het belangrijk dat deze geïsoleerd zijn. In het Bouwbesluit zijn isolatie vloeren voor de begane grond verplicht. De oplossing is een PS ISOLATIE VLOER. De betonnen liggers en montage daarvan is identiek aan die van de betonnen broodjes vloeren. De “broodjes” zijn nu echter van PS schuim en niet van BETON. De afwerking met een wapeningsnet en daarna het beton is hetzelfde.

De voorbereiding

De voorbereiding voor het construeren van een dragende vloer bestaat uit het exact d.w.z. tot de cm nauwkeurig opmeten van de ruimte waar de vloer in gestort wordt. Vervolgens wordt deze tekening ingeleverd bij de leverancier van de broodjes vloer. Deze rekent uit hoeveel T liggers van welke lengte u nodig heeft en hoeveel broodjes. Broodjes zijn de betonnen of piepschuim elementen die tussen de T-liggers worden geplaatst en waar het beton overheen gestort wordt.

5 redenen om zelf een betonvloer te storten

Construeren van een dragende vloer

Welk gereedschap heb ik nodig bij het construeren van een betonvloer

Welk materiaal heb ik nodig voor de constructie van een betonvloer

Stap voor stap een dragende betonvloer construeren

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven