Een betonnen fundering maken

Een betonnen fundering maken

Een betonnen fundering is eenvoudiger en zeker voor beginners sneller te maken. Als je nog nooit gemetseld hebt dan adviseren wij je de fundering van beton te maken.

De betonnen fundering op 3 manieren:

1 Een betonwagen laten komen

Je laat een betonwagen komen met kant en klare beton. Dit kun je vervolgens met de kruiwagen verder verwerken. Ook kun je nog een betonpomp huren. Deze pompt uw fundering zo vol. Dit is natuurlijk alleen voordelig voor grote klussen en dan nog relatief duur door de hoge eenmalige kosten voor de beton wagen en de beton pomp. Voor prijzen informeer je bij de betoncentrale bij jou in de buurt.

2 Beton in kant en klare zakken

Je kunt ook het beton in kant en klare zakken kopen. Je hoeft alleen maar water toe te voegen. Niet teveel water toevoegen. Dit is een makkelijke en redelijk voordelige optie.

Water en beton goed mengen. Je kunt het beste steeds maximaal 5 zakken tegelijk op een schone ondergrond, straatwerk, of een houten plaat leegstorten. Per zak heb je ongeveer 2,5 liter water nodig. Vervolgens maak je een kuil in het midden. Giet een deel van het water hierin en vervolgens het beton omscheppen en goed mengen. Herhaal dit tot het beton egaal van kleur is en er geen natte en droge plekken meer in zitten. Het water in gedeeltes toevoegen. Dit is zwaar werk voor de rug en armen. Je kunt de kant-en-klare zakken natuurlijk ook mengen in een betonmolen.

3 Zelf beton maken

Tenslotte de goedkoopste optie: Je laat zand bezorgen, grind (beton grind) en cement en je gaat zelf draaien. Je hebt dan absoluut een betonmolen nodig. Probeer dit niet zonder want je krijgt gegarandeerd problemen met het mengen.

Je neemt 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind. Vervolgens vul je de betonmolen en voegt water toe totdat het beton goed is. Zeker niet teveel water toevoegen. Een goede mortel “staat” uit zichzelf en is absoluut niet vloeibaar! Teveel water is niet goed voor de sterkte van het beton.

Gereedschap voor de betonnen fundering

Materiaal voor de betonnen fundering

Stap voor stap aanbrengen van de betonnen fundering

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven