Een deur schilderen

Een deur schilderen

Ben je de kleur van je deur(en) beu?

Of zijn je deuren gewoon weer aan een opknapbeurtje toe?

Dit hoeft niet veel te kosten, want door middel van verf, een kwast, een roller en dit artikel met handige tips over deuren schilderen kom je een heel eind!

Uitbesteden of zelf doen

Deuren schilderen is eigenlijk niet eens zo’n heel moeilijk klusje, toch besteden een hoop mensen dit karwei uit aan (veel te dure) professionals.

En dan te bedenken dat je het ook zelf kunt doen!

Voorbereiding is vele malen belangrijker dan het schilderwerk zelf

De voorbereiding is zoals gezegd vele malen belangrijker dan het schilderwerk zelf, als je niet voldoende zorg en/of tijd besteed aan de voorbereiding van je schilderwerk, hoef je er niet eens aan te beginnen.

Dit geldt ook voor het schilderen van deuren. Hieronder staan de twee belangrijkste zaken van de voorbereiding, zodat je deze in ieder geval niet vergeet!

1. Verwijder allereerst al het hang en sluitwerk van je deur(en)

2. Dek lastig te verplaatsen zaken, maar ook de eventuele vloerbedekking af met bijvoorbeeld plastic folie.

Gaaf geschilderde deur

Als je over een gaaf geschilderde deur gaat schilderen, kun je dit direct gaan ontvetten. Tevens dien je het nog even licht te schuren en van stof te ontdoen.

Op een gaaf geschilderd oppervlak kun je vaak direct de eerste verflaag aanbrengen, deze eerste laag dient ongeveer 10% verdund te zijn.

De tweede, en tevens direct de laatste laag, kun je het beste aanbrengen, wanneer de eerste laag goed droog en helemaal stofvrij is .

Ontvetten

Ontvetten van een deur gaat uitstekend met lauwwarm water waaraan een kleine hoeveelheid ammoniak toegevoegd is. Daarna kun je de deur weer schoonmaken met warm water en is het karwei gedaan!

Beschadigde deur

Het kan ook voorkomen dat je een (licht) beschadigde deur wilt gaan schilderen. Deze

Deuren hebben vaak ook zogenoemde “verfbladders”. Deze kun je het beste voorzichtig weghalen en deze vervolgens met een driehoekkrabber nabewerken.

Vervolgens dien je de deur te schuren! Dan kun je beginnen met schilderen

Schuurstof

Als je de deur(en) geschuurd hebt, is het zeer logisch dat er ook schuurstof aanwezig blijft op de deur, om dit eraf te halen kun je de stofzuiger gebruiken, maar ook een zachte (niet pluizende) doek. Daarbij werkt het ook zeer goed als je een nylonkous gebruikt voor het weghalen van het schuurstof.

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven