Een kunststof of een houten deur?

Een kunststof of een houten deur?

Een voordeur is een sfeermaker

Deuren zijn dus een belangrijke sfeermaker voor je woning, ze bepalen (een deel van) de uitstraling van je woning. Vormgeving en kleur zijn hierin zeer belangrijk, deze moeten aansluiten bij het eigen gezicht of het karakter van je woning, of dat je de woning wilt gaan geven. Zowel voor de kunststof als voor de houten deur is in vormgeving en kleur alles mogelijk. De keuze daartussen zal bepaald worden door andere aspecten zoals prijs en onderhoud.

Een kunststof of houten voordeur in een tussenwoning

Met name voor mensen die wonen in een tussenwoningen is een mooie voordeur een goede mogelijkheid om de woning op te laten vallen en te onderscheiden van alle andere woningen in de straat.

Een voordeur in een vrijstaande woning

Het spreekt voor zich dat je hierbij de woning niet hoeft te onderscheiden van de overige woningen in de buurt. Wel is een goede voordeur ook hier belangrijk, je kunt ervoor kiezen om de voordeur samen te laten komen met de omliggende tuin. Je kunt ervoor kiezen om

een voordeur te zoeken die qua kleur en uitstraling aansluit bij de rest van je woning of je doet het tegenovergestelde en kiest een hele andere (kleur) voordeur uit, waardoor je de voordeur extra op laat vallen.

De meeste mensen zullen echter voor één van de eerste twee mogelijkheden kiezen.

De meest voorkomende voordeuren, hout en kunststof

We bespreken de twee meest voorkomende voordeuren, dit zijn de kunststof voordeur en de houten voordeur.

Kunststof voordeur

Tegenwoordig tref je in verscheidene winkels en op internet een zeer ruime keuze uit kunststof voordeuren aan. Er zijn tientallen verscheidene voordeurpanelen ontworpen, ieder met een eigen stijl, denk bijvoorbeeld aan een moderne of klassieke voordeur.

Door het grote aanbod kunststof voordeuren is het zeer goed mogelijk om je keuze goed aan te laten sluiten bij je persoonlijke wensen en/of de stijl van de woning waarin de voordeur geplaatst moet worden.

Voordelen van de kunststof voordeur zijn:

  • Duurzaam
  • Isolerend
  • Makkelijk overschilderbaar
  • Zeer veel verschillende stijlen

Houten voordeur

De houten voordeur zul je het meest tegenkomen in de vrijstaande woningen, deze mensen kiezen ervoor om de deur aan te passen aan de omgeving (= tuin) van de woning.

Houten deuren geven je een natuurlijk en/of klassiek gevoel, maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden, denk hierbij aan bijvoorbeeld het onderhoud van je houten voordeur.

Ook kun je diverse glassoorten in je deur laten zetten. Je hebt geslepen glas, gebrandschilderd glas, glas in lood, figuurglas en nog vele andere. Het voordeel van een raam in de deur is vaak mooie lichtval in de hal.

Het is goed om de verschillende aanbieders van deuren te vergelijken. Oriënteer en laat je adviseren in de diverse bedrijven.

Deuren

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven