Een lichtstraat in je woning

Een lichtstraat in je woning

Lichtstraten zijn aluminium dakconstructies en wandconstructies,die zijn uitgevoerd met daglicht doorlatende elementen, deze meestal van kunststof of glas.

De aluminium raamprofielen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in zeer veel verschillende RAL kleuren. De voordelen en de verschillende type lichtstraten voor in je woning.

Algemene informatie over de lichtstraat voor in de woning

Als er te weinig licht in je woning of werkruimte komt, zorgt dit voor irritaties, omdat zonlicht, zonder dat we het zelf doorhebben, zeer belangrijk is in ons leven. Het kan onze stemming bepalen.

Het plaatsen van een lichtstraat aan je woning en/of werkruimte kan er voor zorgen dat er meer daglicht naar binnen kan komen.

Een lichtstraat is een systeem, dat gemaakt is van een aluminium profiel met daarin verschillende glazen ruiten, zodat er voldoende natuurlijk (zon)licht naar binnen kan komen.

Waar worden lichtstraten toegepast

Enkele voorbeelden van situaties waarin je een lichtstraat kunt gebruiken zijn:

  • Woningen
  • Bedrijfspanden
  • ziekenhuizen
  • Sporthallen
  • Scholen
  • Dug-outs
  • carports
  • luifels
  • fietsenstallingen
  • wintertuinen

Voordelen van een lichtstraat

De hoeveelheid daglicht dat via een lichtstraat in de woning komt is veel hoger dan als het alleen via de ramen naar binnen kan komen, waardoor het een stuk aangenamer wordt om in uw woning te vertoeven. Daarbij komt nog eens dat de ruimte die jouw huis biedt veel groter lijkt dan voorheen!

Tevens zijn er verscheidene mogelijkheden om via de ramen in de lichtstraat te ventileren, hierdoor wordt de temperatuur binnen weer aangenamer. Door isolerend veiligheidsglas te gebruiken is de kans op warmteverlies in de winter, en te hoge temperaturen in de zomer bijna uitgesloten.

Verschillende type lichtstraten

Lichtstraten zijn er in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, dit is afhankelijk van de plaats waar je jouw lichtstraat wilt hebben en welke je het mooist bij je woning vindt passen.

Hieronder bespreken we nog even de twee meest voorkomende soorten lichtstraten.

Lichtstraat “Zadeldak”

Een zadeldak lichtstraat heeft aan twee zijden geschuinde ramen, waardoor het licht altijd optimaal binnen kan dringen in je woning, het is vanzelfsprekend dat je  ’s middags meer zonlicht in je woning hebt dan “s avonds laat.

Een zadeldak lichtstraat wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van je dak geplaatst, omdat het dan het meeste effect biedt.

Lichtstraat “Lessenaarsdak”

Een lessenaars lichtstraat heeft aan één zijde een geschuinde kant.

Dit is de lichtstraat die in de meeste gevallen geplaatst wordt tegen de gevel van je pand aan, doch is het ook mogelijk om deze vrijstaand op het dak te plaatsen.

Kozijnen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven