Een schaduwdoek, hét product voor deze zomer!

Een schaduwdoek, hét product voor deze zomer!

Het mooie zomerweer laat momenteel nog even op zich wachten, maar zit er binnenkort toch weer aan te komen. Met de warme zomermaanden juni, juli en augustus op komst, kun je het beste alvast op zoek gaan naar mogelijkheden tot verkoeling. De oplossing om gemakkelijk en snel een lekkere plek in de schaduw te creëren is een schaduwdoek. Deze plaatst u eenvoudig op iedere plek in de tuin, op het balkon of op het terras. In tegenstelling tot een parasol, zal een schaduwdoek nooit in de weg staan. Schaduwdoeken  houden tot wel 90-95% UV-straling van de zon tegen. En je monteert ze eenvoudig zelf!

Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en vormen, zodat je altijd de juiste schaduwdoek vindt voor jouw plek. Heb je bijvoorbeeld een vierkant terras? Dan kies je eenvoudig uit de verschillende groottes van vierkante schaduwdoeken. Daarnaast heb je ook de keuze uit vierkante, rechte en zelfs harmonica schaduwdoeken, speciaal voor een pergola.

Waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek?

De keuze voor een waterdicht of waterdoorlatend schaduwdoek is soms lastig. Beide varianten zijn over het algemeen onderhoudsvrij, maar verschillen op sommige vlak wel van elkaar. Het belangrijkste verschil is, hoe logisch: de een laat water door, de ander is waterdicht. Heb je bijvoorbeeld op een warme zomeravond een feestje thuis? Dan wil je graag dat iedereen droog blijft en kies je voor een waterdicht schaduwdoek. Deze dienen echter wel altijd met 30 graden af te lopen, zodat het water op de juiste manier wegloopt.

Waterdoorlatende schaduwdoeken hebben het grote voordeel dat deze water, en daardoor ook lucht, doorlaten. Dit zorgt ervoor dat ze bij een flinke wind goed blijven hangen. Tevens zorgt de luchtdoorlatende geweven stof van het schaduwdoek ervoor dat de warme lucht niet onder het schaduwdoek blijft staan. Dat kan bij waterdichte schaduwdoeken nog wel eens gebeuren. Het extra voordeel aan waterdoorlatende schaduwdoeken is dat hier geen water op blijft staan, wat ze nog onderhoudsvriendelijker maakt dan de waterdichte variant.

Het plaatsen van een schaduwdoek

Je plaatst een schaduwdoek gemakkelijk doordat deze beschikt over verschillende bevestigingsringen. De taak is om deze op de juiste plekken op te hangen. Dit kan in stenen of betonnen muren of in houten wanden of palen. Maak een bevestigingspunt op de plek waar de ringen moeten komen. Dit kan in een muur eenvoudig met een keilbout met oog. Komt deze aan het hout? Gebruik dan een oogplaat RVS. Gebruik voor optimalisatie eventueel een RVS ketting of draadspanner, zodat u altijd het schaduwdoek op de juiste plek hangt. Tip: maak gebruik van karabijnhaken, zodat u het doek altijd gemakkelijk kunt ophangen of demonteren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven