Ga aankomend jaar aan de slag met deze 5 tuintrends

Ga aankomend jaar aan de slag met deze 5 tuintrends

Jeuken je handen om de tuin eens goed aan te pakken, maar heb je geen inspiratie? Ga dan aan de slag met een van de 5 tuintrends van 2021. Wat dacht je bijvoorbeeld van een organische vlonder in de tuin, een eigen tuinkantoor of een duurzaam groen dak? Genoeg dus om de aankomende tijd onder handen te nemen in de tuin.

Benieuwd naar de andere trends voor het aankomende tuinseizoen? Lees dan verder!

 

  1. Houten vlonder in vloeiende vorm

Een houten vlonder hoeft lang niet altijd vierkant te zijn. Zeker als je een natuurlijke tuin hebt en dit wilt benadrukken of als je tuin in een bosrijke omgeving ligt, kan het leuk zijn om voor meer vloeiende vormen te kiezen. Voor vlonders met een natuurlijke look and feel zijn alle houten vlonderplanken geschikt, maar luxe houtsoorten als ipé hardhout zijn populair. Ook is thermisch gemodificeerd hout enorm in opkomst!

 

  1. Een duurzaam groen dak

Meer rendement uit je zonnepanelen, minder vervuiling in de stad en een veilige plek voor bijen en vogels, dat klinkt goed toch? Hier kun je aan bijdragen door te kiezen voor een groen dak. Deze sedumplantjes op je dak zijn een ecologisch verantwoorde keuze en helpen de biodiversiteit in de stad een handje. Bovendien profiteer je hier zelf ook van! In het begin van het jaar is er vaak nog veel subsidie beschikbaar, zodat deze milieuvriendelijke keuze helemaal niet duur hoeft te zijn.

 

  1. Ontdek thermisch gemodificeerd hout

Vorig jaar ging het hard met het tuinhout en ook dit jaar gaan weer veel mensen in de tuin aan de slag. Dit zorgt ervoor dat populaire houtsoorten duurder en schaarser zijn geworden. Reden genoeg om eens op zoek te gaan naar een alternatief! Wat dacht je bijvoorbeeld van thermisch gemodificeerd hout? Het komt (meestal) uit de buurt, is milieuvriendelijk behandeld en gaat lang mee. Bovendien is het goed te gebruiken ter vervanging van Lariks Douglas. Thermohout is er in het hele tuinhout assortiment, van vlonderplanken tot gevelbekleding.

  1. Een eigen tuinkantoor

Het thuiswerken heeft zijn intrede gemaakt en het lijkt erop dat dit nog wel even zo blijft. Tijd dus om een goede werkplek te maken! Geen ruimte meer in huis? Dan maak je toch een tuinkantoor! Veel tuinhuizen zijn prima te gebruiken als werkplek. Dit maakt het makkelijker om werk en privé gescheiden te houden en een blokhut in de tuin komt altijd van pas, zelfs wanneer je niet meer vanuit huis werkt. Sla er bijvoorbeeld tuinmeubels in op of gebruik dit tuinhuisje als extra logeerkamer.

  1. Hergebruik en herschaven

Tuinhout monteren met clips wint aan populariteit. Niet gek natuurlijk, want een terras, gevel of schutting gemonteerd met clips ziet er ontzettend luxe uit! Maar clips gebruiken voor de montage heeft een ander groot voordeel, het zorgt er namelijk voor dat de planken makkelijk te hergebruiken zijn. Zo is je gebruikte tuinhout eenvoudig om te schaven tot iets nieuws en krijgt het zo weer een tweede leven.

Bij online houthandel Gadero vind je alles om het aankomende jaar van je tuin te genieten!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven