Garage bouwen

Garage bouwen

Het bouwen van een garage is een vrij grote klus. Zelf doen of uitbesteden?

Waar moet ik rekening mee houden?

Voordelen van het bouwen van een garage

Een garage biedt je natuurlijk enkele (grote) voordelen.

Met als grootste voordeel natuurlijk dat je auto droog staat, dit wil zeggen dat je er minder onderhoud aan hebt en je auto vaak langer meegaat.

Andere voordelen van een garage zijn:

  • Betere bescherming van uw auto tegen diefstal
  • Meer opbergruimte
  • Meer vloeroppervlak, waardevermeerdering

Natuurlijk zijn er voor iedereen andere redenen om een garage te bouwen, maar de hoofdreden blijft het stallen van uw auto in de garage!

De bouwvergunning

Bijgebouw of aan- en uitbouw?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen aan- en uitbouwen en bijgebouwen.

Het verschil tussen beide is dat een aan- en uitbouwen direct in verbinding met het (woon)huis staat, zoals bijv. een serre of bijkeuken, maar dit kan ook de garage worden. Maar heeft jouw garage echter geen directe verbinding met het woonhuis, dit wil zeggen dat het dus alleen kan worden bereikt via een aparte toegangsdeur, wordt er gesproken over een bijgebouw.

Vanzelfsprekend gelden voor aan- en uitbouwen andere voorwaarden en regels, dan voor een bijgebouw. Laat u hierover dus even goed informeren.

Architect nodig voor het bouwen van een garage

Mocht u een garage willen bouwen die groter is dan 30 vierkante meter, een kroonlijsthoogte heeft die hoger is dan 3 meter en/of een nokhoogte hoger dan 4,50 meter dan adviseren we dat u bij de bouw van de garage een architect inschakelt, deze kan u direct ook helpen met het aanvragen van de bouwvergunning.

Materialen

Voor het bouwen van een garage kun je vele verschillende materialen gebruiken.

Hierbij dient natuurlijk wel in acht te worden genomen dat het materiaal stevig is, je wilt tenslotte niet dat de garage in elkaar valt terwijl je auto erin staat.

Garages zijn er dan ook in veel verschillende soorten, maten en prijzen. Het ligt eraan wat, hoe groot, welk materiaal en voor welke prijs je hem wilt hebben.

Garagedeuren

Er zijn diverse mogelijkheden voor de garagedeur. Garagedeuren zijn er zowel elektrisch als ook garagedeuren die met de hand geopend moeten worden. De garagedeur is zeer gezichtsbepalend voor de aanblik van uw woning. Daarnaast zijn er zeer veel verschillen in vorm, bediening en kleur. Oriënteer je voordat je een garage gaat bouwen en vraag de diverse brochures aan.

Verbouwing

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven