Heb ik een medebewoner?

Heb ik een medebewoner?

Een medebewoner is iemand die deel uitmaakt van uw huishouden en die op hetzelfde adres is ingeschreven bij de gemeente. Bijvoorbeeld uw kind, een ouder of iemand anders die bij u woont. Een medebewoner telt alleen voor de huurtoeslag mee, en niet voor andere toeslagen.

Wat is een aangewezen onzelfstandige woonruimte?

In sommige gevallen kunt u huurtoeslag krijgen als u een onzelfstandige woonruimte huurt. U huurt bijvoorbeeld een kamer in een woongebouw voor begeleid wonen. Deze woonruimte moet dan wel onderdeel zijn van een woongebouw dat door de Belastingdienst is aangewezen. U kunt dit navragen bij de verhuurder van uw woning.

Hoe kunt u de huursubsidie aanvragen?

Vraag de huursubsidie aan met. het aanvraagformulier (doc) (Word bestand) of met het aanvraagformulier voor wie een woning huurt bij een sociaal verhuurkantoor (doc) (Word bestand). Als u op de aanvraagdatum minstens 65 jaar of ernstig gehandicapt bent, voegt u bij uw aanvraag best een medisch attest (doc) (Word bestand), ingevuld door uw huisarts.

Wanneer ontstaat uw recht op de huursubsidie?

Uw recht op de huursubsidie ontstaat op de startdatum van uw huurcontract, maar nooit meer dan 2 maanden vóór de aanvraagdatum. Hoewel u dus 9 maanden vanaf de startdatum van uw huurcontract hebt om een aanvraag in te dienen, wacht u daar best niet te lang mee.

Wanneer krijgt u een huurpremie?

Als u al een huurpremie krijgt, dan kunt u geen huursubsidie aanvragen. Als u al een huursubsidie krijgt en u vraagt een huurpremie aan, dan wordt de huursubsidie stopgezet zodra u de huurpremie ontvangt.

Wanneer wordt de huursubsidie opgeschort?

De huursubsidie wordt opgeschort: als u verhuist naar een woning met een te hoge huurprijs. als uw woning ongeschikt, onbewoonbaar of overbewoond wordt verklaard of als u naar zo’n woning verhuist. De uitbetaling van de huursubsidie zal hervatten zodra uw woning opnieuw voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven