Waar worden de producten van Samsung gemaakt?

Waar worden de producten van Samsung gemaakt?

“De meeste toestellen worden gemaakt in Zuid-Korea zelf en in Vietnam.” Samsung laat in een verklaring weten dat de productielijnen naar andere productiefaciliteiten in de wereld worden verplaatst.

Wie is de oprichter van Samsung?

Lee Byung-chull
Samsung Group/Oprichters

Is Samsung beursgenoteerd?

Als een van de meest bekende bedrijven ter wereld is Samsung wellicht erg interessant om in te beleggen. Het bedrijf is dan ook al beursgenoteerd sinds 1975.

Welke producten maakte Samsung in zijn beginjaren?

Hiernaast maakt Samsung ook nog veel andere Internet of Things producten, zoals draadloze oortjes, smartwatches, koelkasten, wasmachines en nog meer. Samsung betekent drie sterren. Tot 1993 zaten er ook 3 sterren in het logo verwerkt.

Waar wordt OPPO telefoon gemaakt?

Oppo, ook wel “Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp., Ltd” is een Chinees consumentenelektronica- en telecommunicatie-bedrijf uit Guangdong, China, bekend van zijn smartphones. Oppo was in 2020 de op vijf na grootste mobiele telefoonfabrikant, direct na Huawei.

Waar staat Samsung voor?

Samsung betekent “3 sterren” De oprichter Lee Byung-Chull was de zoon van een rijke ondernemersfamilie in Zuid-Korea. Byung-Chull, die eerder gedroogde vis en voedingsproducten verkocht, noemde zijn bedrijf “Samsung” omdat dat in het Zuid-Koreaans “drie sterren” betekent.

Welk jaar is Samsung opgericht?

13 januari 1969, Suwon, Zuid-Korea
Samsung Electronics/Opgericht

Hoe is Samsung groot geworden?

De naam “samsung” betekent letterlijk “drie sterren” in het Koreaans….Samsung Electronics.

Samsung Electronics Co., Ltd.
Oprichting 1969
Sleutelfiguren Lee Byung-chull (oprichter) Kinam Kim (CEO)
Hoofdkantoor Daegu, Zuid-Korea
Producten consumentenelektronica, dvd, blu-raydisk, lcd, digitale fotografie, audio, halfgeleiders

Waar staat Samsung bekend om?

Samsung levert producten op het gebied van telecommunicatie (mobiele telefoons en IT-netwerkapparatuur), digitale apparatuur (camera’s), digitale media (cd-rom’s, dvd’s), lcd’s en halfgeleiders en is tevens een groot constructiebedrijf. De bekendste onderdelen zijn Samsung Electronics en Samsung Heavy Industries.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven