Heb je een laptop nodig op de middelbare school?

Heb je een laptop nodig op de middelbare school?

Een basislaptop met 4 GB aan werkgeheugen en een Intel Pentium of Core i3-processor is voldoende voor studenten. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat je nog meer wilt doen. Voor Netflix is een laptop met een goed scherm en full HD-resolutie aan te raden. Daarnaast heeft een SSD bijna altijd de voorkeur boven een HDD.

Kan de school verplichten een laptop aan te schaffen?

Scholen mogen aan ouders vragen om zelf een laptop aan te schaffen maar dit moet altijd expliciet vrijwillig zijn. Scholen mogen ouders nooit verplichten een laptop aan te schaffen.

Wat kost een middelbare school per jaar?

Elke leerling op de middelbare school kost de overheid ongeveer € 7.300 per jaar.

Waarom laptops in het onderwijs?

Voordelen van een school laptop Zo hoeft je kind niet meer na te denken over het meenemen van boeken, schriften of verschillende opdrachten. Alle boeken kunnen ze gemakkelijk digitaal vinden en daarnaast hebben ze altijd toegang tot bijvoorbeeld hun groepsopdrachten omdat er vaak in een drive wordt gewerkt.

Wat kost een leerling in het voortgezet onderwijs?

In de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) staat welk bedrag het ministerie per leerling beschikbaar stelt. Zo is er in 2018 gemiddeld € 6.900 beschikbaar per leerling in het basisonderwijs. En in het voortgezet onderwijs is in 2018 gemiddeld € 8.500 per leerling beschikbaar.

Hoeveel betaal je voor school?

Als ouder betaalt u geen lesgeld voor de basisschool van uw kind. De school kan wel een vrijwillige ouderbijdrage vragen voor extra activiteiten. Ook moet u betalen voor buitenschoolse opvang (BSO) en voor bepaalde kosten van het overblijven op school (tussenschoolse opvang).

Hoeveel zakgeld krijgt een middelbare scholier?

Uit onderzoek van het Nibud (link naar de website van het Nibud) blijkt middelbare scholieren (veel) meer zakgeld krijgen dan kinderen op de lagere school. Een brugklasser ontvangt gemiddeld €15 tot €20 per maand. Dit is misschien ook een goed moment om te beginnen met kleedgeld.

Welke laptop nodig HBO ICT?

Je laptop moet aan de volgende configuratie-eisen voldoen:

  • Een werkgeheugen van minimaal 8GB.
  • WiFi (draadloos netwerk)
  • Een harde schijf van minimaal 250GB.
  • Een schermresolutie van minimaal 1920 x 1080 pixels.
  • Minimaal een i5 processor.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven