Wat is een backslash?

Wat is een backslash?

De backslash (“\”) is een typografisch teken dat vooral bij computers gebruikt wordt. Deze tegenhanger van de ‘slash’ (/, schuine streep) wordt ook wel terugschrap, schrap terug, omgekeerde schuine streep, schuine streep naar links of achter en terugstreep genoemd.

Welke toets is backslash?

Zoek de sleutel ” backslash ” op uw Dell- toetsenbord . Deze toets zal het symbool “\\” op te hebben , en zal worden gevestigd op het rechter gedeelte van het toetsenbord in de buurt van de “Shift ” en toets ” Enter ” .

Hoe gebruik je een schuine streep?

De schuine streep wordt meestal gebruikt om een keuzemogelijkheid aan te geven. Voor en na een schuine streep wordt over het algemeen geen spatie gezet. Ik kom wel/niet naar de informatieavond.

Wat betekent Slash in wiskunde?

Een schuine streep (slash) Een deelteken dat bestaat uit een kort liggend streepje met een punt erboven en een punt eronder.

Hoe krijg ik een schuine streep op de E?

Als je op een pc zit met een toetsenbord en numpad (die cijfers aan de rechterkant van het toetsenbord: Stap 1: Kijk of numlock aan staat, zo niet, zet hem aan. Knopje zit boven de numpad. Stap 2: Houdt alt ingedrukt, en toets 130 in. Laat alt los.

Hoe doe je een schuine streep naar rechts?

accent aigu – streepje naar rechts – É: Druk op de E toets en houd deze ingedrukt. Je krijgt nu een ballonnetje te zien met de mogelijkheden. Voor een streepje naar rechts druk je nu op de (nummer) 1 toets op je toetsenbord of klik op de – é – in het ballonnetje.

Waar staat Backslash op laptop?

\

  1. Nederlands: backslash, terugschrap, omgekeerde schuine streep, schuine streep naar links of achter en terugstreep.
  2. Engels: backward slash, reverse solidus.
  3. Gebruik: In Windows scheidt de verschillende mappen.
  4. Positie op toetsenbord: rechts van ]
  5. ASCII: 92.

Hoe gebruik je een slash?

Het teken / (slash, Duitse komma, schuine streep of schrap genoemd) wordt op verschillende manieren gebruikt:

  1. in breuken, bijvoorbeeld: 4/9.
  2. in de betekenis ‘per’, zoals in km/h (‘kilometer per uur’) en 24/7 (’24 uur per etmaal, 7 dagen in de week’)
  3. in enkele ingeburgerde afkortingen, zoals p/a en t/m.

Hoe schrijf je een slash?

De schuine streep wordt traditioneel Duitse komma genoemd; ook de benaming slash komt voor. Voor en na een schuine streep wordt over het algemeen geen spatie gezet, maar in lange of ingewikkelde combinaties komt het de leesbaarheid ten goede als er wél spaties voor en na de schuine streep worden geplaatst.

Wat betekent de schuine streep?

Het teken / (slash, Duitse komma, schuine streep of schrap genoemd) wordt op verschillende manieren gebruikt: in breuken, bijvoorbeeld: 4/9. in de betekenis ‘per’, zoals in km/h (‘kilometer per uur’) en 24/7 (’24 uur per etmaal, 7 dagen in de week’) in enkele ingeburgerde afkortingen, zoals p/a en t/m.

Hoe doe je forward slash?

Voor het gelijknamige diakritisch teken, zie Schuine streep (diakritisch teken). Voor de schuine streep die van linksboven naar rechtsonder loopt, zie Backslash. De schuine streep (/), schrap of Duitse komma, in computerterminologie ook (forward) slash, is een leesteken.

Hoe doe je een streepje op de e op een Chromebook?

De e-accent aigu: alt gr e: é. De accent grave gaat volkomen anders. Op mijn toetsenbord: ctrl ` en dan de e: è. Dus voor élè: alt gr e l ctrl `e.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven