Heb je een visum nodig voor India?

Heb je een visum nodig voor India?

Een visum aanvragen is noodzakelijk voor alle Nederlanders en Belgen die naar India reizen. Dat geldt voor zowel toeristen als zakenreizigers en ook voor minderjarigen. Het visum voor India kan sinds enkele jaren geheel online worden aangevraagd. Na toekenning wordt het visum als PDF-document per e-mail toegestuurd.

Hoe duur is een visum voor India?

Het visum voor India Reist u naar India? Het elektronische visum India aanvragen kan geheel online en kost € 109,95 per persoon. U hoeft hiervoor niet met uw paspoort naar een balie. Het visum India wordt binnen enkele dagen per e-mail toegestuurd.

Hoelang mag je in India blijven?

Hoe lang mag ik in India blijven met mijn visum? Met het toeristische e-visum India mag u 90 dagen aaneengesloten in India blijven. Met de zakelijke variant van het e-visum is dat 180 dagen. Het visum is zowel voor toeristen als zakenreizigers 365 dagen geldig, binnen die periode mag u meerdere keren naar India reizen.

Wat heb je nodig om naar India te reizen?

Als u naar India reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft.

Welke inentingen nodig voor India?

Het gaat hierbij om inentingen tegen buiktyfus, hepatitis B, hondsdolheid (rabiës) en tuberculose. De inenting tegen buiktyfus is aan te raden indien u langer dan twee weken in India verblijft. Deze inenting is drie jaar werkzaam en dient twee weken voor vertrek te worden gezet.

Wat kost visum Egypte 2020?

De kosten van het visum voor Egypte hangen af van de variant die u aanvraagt. De meeste toeristen hebben voldoende aan het single-entry visum, dat € 44,95 per persoon kost. Wie met één visum meerdere keren naar Egypte wilt reizen, kan voor € 79,90 een multiple-entry variant aanvragen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een visum voor India?

Gemiddeld wordt het visum India na twee dagen toegekend, meestal in elk geval binnen vier werkdagen. De douane van India biedt echter geen enkele garantie over de maximale levertermijn. Vraag een visum voor India daarom altijd ruim op tijd aan, liefst een week voor vertrek.

Hoe lang is een inreisvisum geldig?

Een single-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 90 dagen. Hiermee mag je 1 keer maximaal 90 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven. Een multiple-entry visum met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Hiermee mag je telkens maximaal 90 dagen per 180 dagen in Nederland/Schengengebied verblijven.

Is het veilig om naar India te gaan?

Over het algemeen is het veilig om zelfstandig in India rond te reizen. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en de meeste plekken hebben goede voorzieningen voor toeristen.

Waar moet je rekening mee houden als je naar India gaat?

Toch is het belangrijk dit even na te kijken.

  • Verblijf niet langer dan 60 dagen in India.
  • In deze 60 dagen mag je India max.
  • Je paspoort moet min.
  • Je moet verplicht een scan van je pasfoto en paspoort kunnen uploaden.
  • Bij aankomst is het verplicht reeds een ticket voor de terug- of doorvlucht te bezitten.

Welke vaccinaties buitenland?

Welke inentingen zijn er?

  • DTP – wordt aangeraden in vrijwel allen landen, behalve Westerse werelddelen.
  • Hepatitis A – wordt aangeraden in vrijwel allen landen, behalve Westerse werelddelen.
  • Hepatitis B – wordt in bepaalde gevallen en gebieden aangeraden, afhankelijk van de verblijfsduur.

Hoe lang is een gele koorts vaccinatie geldig?

Als een vaccinatie verplicht is, moet deze minstens tien dagen voor aankomst zijn toegediend. Ook voor bestemming waarvoor vaccinatie niet verplicht is, wordt deze aanbevolen. Dit geldt voor reizen naar Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen (waaronder Suriname). De vaccinatie tegen gele koorts is tien jaar geldig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven