Heeft mijn paard schimmel?

Heeft mijn paard schimmel?

Schimmel bij paarden ontstaat vaak op de plek onder het hoofdstel en zadel. Dit zijn warme plekjes waar het paard zweet, waarin schimmels goed gedijen. Schimmel bij paarden is vaak heel duidelijk te herkennen aan de schilferige bultjes en kale plekken op de huid, als ze groter zijn dan spreken we vaak van ringworm.

Is schimmel bij paarden besmettelijk?

Huidschimmels zijn besmettelijk en overdraagbaar op mens en dier. Een huidschimmel kan worden overgedragen door direct contact tussen paarden of tussen paard, mens en andere huisdieren. Besmetting kan ook indirect plaatsvinden, bijvoorbeeld via borstels, voerbakken, tuigen, zadels en in stallen of gebouwen.

Hoe ziet schimmel eruit bij paard?

Schimmelinfecties zijn in eerste instantie te herkennen aan kleine bultjes, waarbij de haren omhoog staan. Naarmate de schimmelinfectie zich verder uitbreidt, veranderen deze bultjes in ronde, kale plekken met schilfers. De meeste paarden hebben geen last van jeuk.

Wat is Imaverol?

Imaverol is een vloeistof die wordt gebruikt voor het wassen van honden en paarden met schimmelinfecties. Een schimmelinfectie is zowel besmettelijk voor mensen als dieren dus het is van belang om schimmelinfecties zo snel mogelijk te behandelen. Het middel mag niet gebruikt worden bij honden met een leverbeschadiging.

Wat kun je het beste doen als je paard schimmel heeft?

De behandeling van schimmel bij paarden bestaat in de eerste plaats uit het wassen met middelen die de schimmel doden, zoals Imaverol (voor je paard alleen te verkrijgen via de dierenarts). Hierdoor worden de eigenlijke schimmels gedood, maar de praktijk wijst uit dat lang niet alle sporen gedood worden.

Hoe weet je of je paard mijt heeft?

Korstjes en schilfertjes laag op de benen, bij de koot en de kogel. Heel langzaamaan breidt het zich uit naar boven. Soms is dit niet eens goed te zien maar kun je de bobbeltjes wel voelen. Je paard heeft veel last van jeuk aan zijn benen en stampt op stal of in de wei.

Wat te doen als je paard schimmel heeft?

Is een ringworm besmettelijk?

De schimmel zit op de huid, haren en huidschilfers van een mens of een dier met ringworm. Mensen en dieren kunnen elkaar besmetten. Dit kan zolang de schimmelplekken niet behandeld worden.

Hoe behandel ik ringworm?

HOE WORDT RINGWORM BEHANDELD? Schimmels worden bestreden met een anti-schimmel geneesmiddel (antimycoticum). Deze bestaan in de vorm van lokale producten (crèmes, lotions, zalven) en als tabletten om in te nemen. Bij ringworm lukt het meestal wel om de plek met een lokaal aangebrachte antischimmel-crème weg te krijgen.

Waar is Imaverol voor?

Imaverol is een diergeneesmiddel ter behandeling van schimmelinfecties (dematophytose) bij honden. Imaverol is een geconcentreerde oplossing voor het wassen van honden.

Wat is Imaverol paard?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven