Heeft u de hoedanigheid van gecontroleerd werkloze betekenis?

Heeft u de hoedanigheid van gecontroleerd werkloze betekenis?

Het gaat om werklozen die een artistieke activiteit verrichten of die inkomsten ontvangen voor de uitoefening van een artistieke activiteit. Ze kunnen uitkeringen genieten op voorwaarde dat de activiteit niet wordt uitgeoefend als zelfstandige in hoofdberoep.

Heb ik recht op een WIA-uitkering?

Als u langer dan 2 jaar ziek bent, kunt u een WIA-uitkering krijgen. U moet dan minimaal 35% arbeidsongeschikt zijn. U kunt 2 soorten WIA-uitkeringen krijgen: de IVA-uitkering en de WGA-uitkering. Als u niet kunt werken, krijgt u een IVA-uitkering.

Heb ik recht op tegemoetkoming arbeidsongeschikten?

U ontvangt de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten van UWV als u op 1 juli recht heeft op een WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering. Daarnaast moet u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoen: U bent 35% of meer arbeidsongeschikt. U heeft recht op hulp om werk te vinden of te behouden.

Heb ik recht op WGA?

U krijgt een WGA-uitkering als u minstens 35%, maar minder dan 80% arbeidsongeschikt bent. U krijgt een WGA-uitkering als u minstens 80% arbeidsongeschikt bent. Maar er moet wel een redelijke kans op herstel zijn. U bent dus tijdelijk arbeidsongeschikt.

Kan ik op ziekenkas als ik werkloos ben?

Om werkloosheidsuitkeringen te kunnen genieten, moet de werkloze arbeidsgeschikt zijn. Indien u ziek bent tijdens uw werkloosheid kunt u geen werkloosheidsuitkeringen genieten, maar wel ziekte-uitkeringen, op voorwaarde dat u binnen de 48 uur een medisch getuigschrift stuurt naar uw ziekenfonds.

Wie betaald de ziektewet?

Uw ziekenfonds betaalt die uitkering en berekent ze volgens bepaalde regels. Er zijn minimum- en maximumbedragen. Op deze pagina: Berekening tijdens het 1e jaar arbeidsongeschiktheid (de ‘primaire arbeidsongeschiktheid’)

Wat als je geen recht hebt op WIA?

De arbeidsdeskundige beoordeelt wat voor werk u nog kunt doen en wat u daar gemiddeld mee kunt verdienen. U gaat nu samen met uw werkgever op zoek naar een oplossing om aan het werk te blijven. Als u dan ook niet ergens anders kunt werken, kunt u een WW-uitkering of eventueel een bijstandsuitkering aanvragen.

Heb ik sollicitatieplicht bij een WIA-uitkering?

Solliciteren met een WIA-uitkering Dat staat in de Wet WIA. Als hoofdregel geldt dat je: twee keer per maand een vacaturebank moet raadplegen; vier keer per maand een sollicitatieactiviteit moet verrichten.

Heb ik recht op Wtcg?

Mensen die arbeidsongeschikt zijn als gevolg van ziekte of handicap komen in aanmerking voor de tegemoetkoming. Je bent ten minste 35% arbeidsongeschikt. Je hebt op 1 juli recht op een WIA-, WAO-, Wajong- of WAZ-uitkering. Je hebt recht op hulp bij het vinden van werk of werkbehoud.

Waar heb ik recht op als ik chronisch ziek ben?

Mogelijk heeft u ook recht op bijzondere bijstand. Dit is een vergoeding voor noodzakelijke uitgaven die u niet kunt betalen, omdat u ziek bent. Bijzondere bijstand moet u zelf aanvragen bij de gemeente. Per gemeente verschillen de voorwaarden voor bijzondere bijstand.

Hoe lang heb ik recht op een WGA-uitkering?

Dit komt erop neer dat u voor elk jaar arbeidsverleden één maand loongerelateerde uitkering ontvangt. Heeft u dus een arbeidsverleden van 8 jaar, dan krijgt u een uitkering gedurende 8 maanden. De loongerelateerde uitkering duurt minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden.

Wat voor uitkering heb ik recht op?

U kunt in verschillende situaties een uitkering aanvragen. Als u zonder werk komt te zitten krijgt u misschien een werkloosheidsuitkering. Bent u ziek? Dan vraagt u een Ziektewet-uitkering of een WIA-uitkering aan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven