Hoe communiceren schepen?

Hoe communiceren schepen?

Op volle zee kan via de MF/HF scheepsradio of de satelliettelefoon met schepen contact worden gelegd. Langs de kust en op de binnenwateren wordt gebruik gemaakt van een marifoon op de VHF.

Hoe communiceerden schepen vroeger?

Of het nu gaat om het varen in vredes- of oorlogstijd: de schepen dienden met elkaar te communiceren om goed in eskader of convooi te kunnen functioneren. Men communiceerde door middel van vlaggen, het afvuren van kanonschoten of het wisselen van fluitsignalen.

Hoe gebruik je een marifoon?

Een marifoon is een zend- en ontvangapparaat voor maritieme communicatie. Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater. Om een marifoon te gebruiken heb je een bedieningscertificaat nodig.

Hoe een sluis oproepen?

Let op de volgorde Eerst roep je het station op: sluismeester/brugwachter ander schip. Dan schud je als het ware degene die je wilt oproepen ‘wakker”. Je meld wie je bent. Duidelijkheid meld wat voor soort schip je bent en /of je een groot- of klein schip bent.

Welk marifoonkanaal?

Wie een marifoon heeft, is verplicht uit te luisteren op kanaal 10 (binnenwater), kanaal 16 (op zee) of het geldende blokkanaal.

Welke vlag op boot?

Wanneer word welke vlag gevoerd: – Beleefdheidsvlag: Overdag, tezamen met de natievlag. – Clubvlag: Dag en nacht wanneer het schip in gebruik is. – Bezoekersvlag: Overdag, wanneer de eigenaar aan boord is. – Geus: Overdag, tezamen met de natievlag.

Hoe was de communicatie vroeger?

Tot het eind van de 19e eeuw bleef het direct gesproken, geschreven of gedrukte woord het voornaamste communicatiemiddel. Maar in de loop van de negentiende eeuw kwamen daar de fotografie, de telegrafie, de telefoon, de film, en in de twintigste eeuw de radio, de televisie bij.

Hoe roep je een brug op?

1. Met een marifoon kun je de sluismeester en/of brugwachter oproepen en vragen om de sluis of brug te openen. Alleen al in Nederland vind je ruim 900 beweegbare bruggen en ruim 200 sluizen.

Welk marifoonkanaal Waddenzee?

In het werkgebied (VTS-gebied) is uitluisteren marifoonkanaal 62 verplicht. Het HCC geeft via de marifoon weer- en vaarinformatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven