Hoe duur is het leven in Dublin?

Hoe duur is het leven in Dublin?

Het prijsniveau tussen Dublin en Amsterdam ligt nagenoeg gelijk. Dublin is welliswaar gemiddeld 2,77% goedkoper dan Amsterdam en dit schuilt vooral in de kleine handigheidjes die je zelf ontdekt en inbouwt. Bijvoorbeeld het delen van een huis en altijd letten op (lokale producten) aanbiedingen in winkels.

Is het leven in Ierland duur?

Ierland is relatief duur maar de prijzen variëren per county. Dublin is duur maar ook hier zijn er mogelijkheden om goedkoper te eten en te overnachten. Als je in Ierland in een hostel of op een camping overnacht en zelf voor je eten zorgt is 50 euro per dag haalbaar maar het zal niet meevallen.

Wat voor geld hebben ze in Ierland?

Euro
Ierland/Valuta’s
Eén euro is 100 cent. De bankbiljetten bestaan uit € 5, € 10, € 20, € 50, € 100 en € 200. De munten bestaan uit 5c, 10c, 20c, 50c, € 1 en € 2. In Noord-Ierland is het Britse pond de officiële munt.

Hoeveel kost een reis naar Ierland?

Een optelsommetje voor een budget backpacker Dat betekent dat je voor zo’n € 600,00 anderhalve week door het prachtige Ierland trekt!

Wat kost een biertje in Dublin?

Voor een glas wijn tel je gemiddeld €2,03 neer. De duurste stad om bier te drinken is Dublin, waar je voor een biertje gemiddeld €5,72 kwijt bent!

Wat kost uit eten in Ierland?

Prijzen in restaurants in Ierland.

Maaltijd goedkoop Restaurant 15 EUR (10.00-26)
Maaltijd voor 2 personen, Mid-range Restaurant, Drie gangen 60 EUR (45-100)
McMeal bij McDonalds (of gelijkwaardige Combo maaltijd) 8.10 EUR (8.00-9.50)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang) 5.00 EUR (3.50-6.00)

Wat kost een biertje in Ierland?

Bijvoorbeeld, in Ierland moet u betalen voor: Fles of karton van melk (1 liter): 1.00 EUR. Populaire gele kaas (1 kg): 8.10 EUR. Een fles bier van een bekend merk: 2.60 EUR.

Hoe kom je in Ierland?

Je kunt het snelste met de auto naar Ierland reizen als je gebruikmaakt van de veerdienst tussen Calais en Dover in het zuiden van Engeland en als je daarna vanaf de kustplaats Holyhead (in Wales) de ferry neemt naar Ierland. Zonder oponthoud duurt de autorit naar Ierland dan 15½ uur.

Wat is de nationale feestdag van Ierland?

Vier de nationale feestdag van Ierland met ons mee Ierland, 17 maart en de kleur groen. Het zijn cruciale elementen van St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland.

Hoeveel is het Ierse pond in vergelijking met Euro?

Iers pond

Ierse pond
Land Ierland
ISO 4217-code IEP
Afkorting of valutateken IR£
Wisselkoers 1 EUR = 0,787564 IEP (1-1-1999)

Is Ierland duurder dan Nederland?

Is Ierland een duur land? De gemiddelde prijzen in Ierland zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Ierland moet je er 1.04 keer meer voor betalen dan in Nederland. Prijs per nacht in een luxe hotel in Ierland is ongeveer 426 EUR.

Hoeveel luchthavens heeft Ierland?

Er zijn ook een aantal regionale vliegvelden, voor de regio’s Donegal, Knock (county Mayo) en Kerry. De vliegvelden Sligo en Waterford bieden momenteel geen geplande vluchten. Noord Ierland heeft drie internationale vliegvelden; Belfast International Airport, George Belfast City Airport en City of Derry Airport.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven