Hoe gaan Spanjaarden naar school?

Hoe gaan Spanjaarden naar school?

Spaans Onderwijssysteem

  • Guarderia – de crèche – (0-3 jaar) – niet verplicht.
  • Escula Infantil – de kleuterschool – (3-6 jaar) – niet verplicht.
  • Primaria -basisonderwijs – klas 1 t/m 6 (6 -12 jaar)
  • Secundaria – ESO – middelbare school – 4 jaar – HAVO niveau (12-16 jaar)

Wat kost school in Spanje?

Kosten | De kosten van elke school lopen sterk uiteen, afhankelijk van of ze gezamenlijk, openbaar of privé zijn. De totale prijs kan bijvoorbeeld variëren tussen 2.000 en 10.000 euro per jaar (afhankelijk van subsidies.)

Is het onderwijs in Spanje goed?

De Spanjaarden zelf nemen onderwijs erg serieus. Prestaties in het onderwijs worden daarom ook gezien als de meest belangrijke stap voor je toekomstige carrière. In Spanje heb je, net als in Nederland, staatsscholen en privéscholen. Sommige van deze privéscholen worden ook door de overheid gefinancierd.

Is er leerplicht in Spanje?

In Spanje geldt een leerplicht voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Enseñanza Primaria Obligatoria. Dit onderwijs heeft 3 tweejarige cyclussen van 6 tot 12 jaar.

Wat doen Spanjaarden?

Het gaat over dansen, zoals flamenco. Niet elke Spanjaard heeft een passie voor al deze dingen maar je kan wel zeggen dat het “in het bloed zit” om zich voor iets te geven in het leven en het te verdedigingen tot de laatste druppel bloed.

Hoe zijn de scholen in Spanje?

De hiërarchie van het Spaanse school systeem is als volgt : Kleuterschool (vanaf 3 maanden tot 3 jaar) Peuterklas (vanaf 3 jaar tot 6 jaar) Basisschool / lager onderwijs (vanaf 6 jaar tot 11 jaar) Hoger middelbaar onderwijs / baccalaureaat (vanaf 16 jaar tot 18 jaar)

Welke talen leren ze in Spanje?

De verschillende talen die in Spanje worden gesproken zorgen regelmatig voor grote verwarring in het buitenland, waar men het vaak heeft over dialecten. Het gaat echter om in totaal vijf officiële talen (Spaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees) en twee niet-officiële talen (Asturisch en Aragonees).

Hoe laat beginnen Spaanse scholen?

De overstap naar Spaans onderwijs kan voor sommige kinderen dus best groot zijn. In de onderbouw zijn kinderen namelijk al van 08:30 tot 17:00 op school aanwezig. Daarnaast horen we bij de Wereldschool regelmatig dat kinderen ook nog redelijk veel huiswerk meekrijgen. Zeker iets om als ouder rekening mee te houden.

Wat is VWO in Spanje?

Het verplicht voortgezet onderwijs is er voor leerlingen van 12 tot 16 jaar en duurt 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar krijgen leerlingen het getuigschrift Título de Graduado de Educación Secundaria of, volgens de nieuwe benaming, Título de Graduado de Educación Secundaria Obligatoria (ESO).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven