Hoe gaat een lucifer aan?

Hoe gaat een lucifer aan?

In de begindagen van de lucifer was dat witte fosfor, een goedje dat heel erg makkelijk ontbrandt, waardoor de temperatuur voldoende oploopt om het houtje te laten branden. Bij hoge temperaturen reageert kaliumchloraat tot kaliumchloride en heel veel zuurstof: perfect om het vuurtje aan te wakkeren.

Hoe lang brand een lucifer?

Elke lucifer ontbrandde snel en makkelijk en de lucifers bleven ook relatief lang branden. Gemiddeld 20 seconden.

Wat is de temperatuur van een lucifer?

Conclusie: De ontbrandingstemperatuur van de lucifers die in dit experiment gebruikt werden is ca. 269 °C.

Wat zit er in de kop van een lucifer?

Samenstelling

  • Dompellucifers bevatten onder meer zwavel en kaliumchloraat; door de lucifer in zwavelzuur te dompelen ontbrandde deze.
  • De strijklucifer bevat het fosfor dat bij veiligheidslucifers naar het strijkvlak verplaatst is, zodat strijken langs een ruw vlak al voldoende is voor ontbranding.

Hoe werken zwavelstokjes?

DE zwavelstokjes waar in vervlogen tijden arme kindertjes hun handjes moesten aan warmen, zijn niet meer wat ze geweest zijn, meneer Wuestenbergs. De warmte die ontstaat als lucifertjes ergens tegenaan gewreven worden, of tegen elkaar, als het luciferdoosje een schok krijgt bijvoorbeeld, kan fosfor al doen ontbranden.

Hoeveel weegt 1 lucifer?

Productinformatie

Aantal stuks per verpakking 20
Gewicht per stuk 95 gram
Gewicht per verpakking 1.9 kg
Artikelnummer 8852
EAN 8710861088520

Hoe warm is de vlam van een lucifer?

Bij plotseling afkoelen op een voorwerp zouden ze zich groeperen en als roet afscheiden. In de gele lichtgevende zone is de temperatuur van de vlam ongeveer 1200°C.

Hoeveel weegt een lucifer?

Waarom gaat een lucifer uit als je blaast?

Als je tegen de vlam aanblaast, blaas je als het ware het gas (de vlam) weg van de lont. Als je zachtjes tegen de vlam aanblaast, zie je al dat hij een beetje naar de andere kant beweegt. Doordat de vlam wordt weggeblazen, verliest hij contact met de lont (de brandstof).

Waar is lucifers van gemaakt?

Een dun stokje van hout, met een zwarte of roze kop. Die kop is van zwavel, en zorgt ervoor dat er vuur ontstaat als je hem langs het randje strijkt.

Waar is een luciferdoosje van gemaakt?

Momenteel zijn de luciferkopjes voor de helft opgebouwd uit kaliumchloraat. Vijf procent van de kop bestaat uit zwavel. Het strijkvlakje op het luciferdoosje bevat zowel rode fosfor als glaspoeder.

Wat is een Zwavelstokje?

zwavelstokje – Zelfstandignaamwoord 1. dun houtje gedoopt in gesmolten zwavel, de voorloper van de lucifer ♢ Vroeger gebruikte men zwavelstokjes i.p.v. lucifers om kaarsen aan te steken. zwavelstokje – Zelfstandignaamwoord 1.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven