Hoe heet de eigen taal van Zwitserland?

Hoe heet de eigen taal van Zwitserland?

De nationale en officiële talen van Zwitserland zijn: Duits, als hoofdtaal gesproken door 63,0% van de bevolking. Frans, als hoofdtaal gesproken door 22,7% van de bevolking. Italiaans, als hoofdtaal gesproken door 8,1% van de bevolking.

Welke taal spreken ze in Zurich?

Verder is Zürich bekend vanwege het . Het Zürichs dialect van het Duits (dat erg anders klinkt dan standaard Duits) is de meest gesproken taal in de stad. Maar de sprekers van dit dialect spreken ook Duits en veel mensen spreken ook Engels of Frans.

Hoeveel moslims in Zwitserland?

20,1% van de Zwitsers had geen religie. De grootste niet-christelijke religie was de islam (5,5%), daarna het jodendom (0,2%), de overige religies vormden samen 1,1% en van 2,0% van de Zwitsers was hun religie onbekend.

Waarom spreken ze in Zwitserland zoveel talen?

Mix van talen De Zwitserse cultuur is sterk beïnvloed door die van buurlanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans.

Waarom spreken ze Duits in Zwitserland?

De mediationsakte, die door Napoleon Bonaparte in 1803 werd opgesteld, erkende het Duits, Frans, Italiaans als officiële landstalen in Zwitserland, waardoor het Frans vanaf dan de hoofdtaal zou worden in Romandië.

Wat voor taal spreken ze in Turkije?

Turks
Turkije/Officiële talen

Turks is één van de Turkse talen en de enige officiële taal van Turkije. Het wordt door ruim 90 procent van de bevolking gesproken van wie bijna 19 procent ook Koerdisch (Kermandji) spreekt.

Welke taal Soreken ze in Zwitserland?

Mix van talen Duits, Frans en Italiaans zijn alle drie officiële talen in Zwitserland, evenals het Reto-Romaans. Het Duits wordt als hoofdtaal door ongeveer 63% van de bevolking gesproken, het Frans door 20% van de bevolking, het Italiaans door zo’n 7% en dan het Reto-Romaans door nog geen 1% van de bevolking.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven