Hoe lang gaat een reddingsvlot mee?

Hoe lang gaat een reddingsvlot mee?

Wanneer u een reddingsvlot koopt, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat u er lang mee kunt doen. De levensduur hangt af van het merk en het onderhoud. U moet een vlot in elk geval elke drie jaar laten keuren. Het keuren van een reddingsvlot is belangrijk om er zeker van te zijn dat hij werkt in geval van nood.

Is een reddingsvlot verplicht?

In Nederland, Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland is het voor pleziervaart niet verplicht om zo’n reddingsvlot aan boord te hebben. In Frankrijk, Spanje en de landen rondom de Middellandse Zee wél. Ga je dus naar een van deze plekken, zorg er dan voor dat je tenminste een ISO 9650 vlot aan boord hebt.

Welk reddingsvlot?

Er is onderscheid tussen reddingsvlotten die geschikt zijn voor grote binnenwateren, riviermondingen en baaien en vlotten die geschikt zijn voor varen op zee en de oceaan. De eerste categorie moet voldoen aan ISO-normering 9650-2. De zwaardere categorie vlotten moeten voldoen aan de eisen van ISO-normering 9650-1.

Wat kost een reddingsvlot?

Reddingsvlot Keuren al vanaf: € 187.55 !

Hoe vaak reddingsvlot keuren?

Meestal raden zij aan om het reddingsvlot te laten keuren om de drie of vier jaar. Soms om het jaar, of zelfs elk jaar. Weet u niet zeker hoe vaak uw reddingsvlot gekeurd moet worden? Neem dan vrijblijvend contact op, want wij kunnen u van alle informatie voorzien over uw specifieke type reddingsvlot.

Hoe werkt reddingsvlot?

Een reddingsvlot is aanwezig op veel schepen voor het geval dat een schip in nood komt te verkeren. Het is verpakt in een container. De meeste reddingsvlotten blazen zichzelf op met CO2 en/of stikstof door een gas-geactiveerde ontsteking en richten zichzelf ook op. Een reddingsvlot is recht- of achthoekig.

Wat zit er in een reddingsvlot?

De standaard uitrusting van een ISO-9650-1 groep A vlot is:

  • 1 hoosvat.
  • 2 sponzen.
  • 2 peddels.
  • 1 fluit.
  • 1 waterdichte zaklantaarn met batterijen.
  • 1 seinspiegel.
  • 1 verpakking anti-zeeziekte tabletten.
  • 1 zeeziekte zak.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven