Hoe heten de onderdelen van een horloge?

Hoe heten de onderdelen van een horloge?

Het uurwerk. Er bestaan verschillende uurwerken.

 • De wijzers en de wijzerplaat. De wijzers en de wijzerplaat zijn verantwoordelijk voor het aangeven van de tijd.
 • De kroon. De kroon is het onderdeel van het horloge waarmee de datum, tijd en eventueel de dag versteld kan worden.
 • Het horlogeglas.
 • Wat is het verschil tussen automatisch en mechanisch horloge?

  Een uurwerk (ook bekend als een “kaliber”) is de motor van een horloge en zorgt dat al de functies van een horloge goed werken. Op een quartz horloge heeft de secondewijzer de tik-tik beweging die eenmaal per seconde beweegt, terwijl mechanische en automatische horloges een vloeiende, vegende seconde beweging hebben.

  Wat betekent quartz op een horloge?

  Wat is een quartz horloge Quartz of kwarts betekent dat het uurwerk een stukje kwartskristal bevat. Dit kwartskristal geeft een bepaalde trilling af wanneer het onder stroom wordt gezet: het oscilleert. Dankzij deze trilling is het uurwerk in staat om met minimale afwijking de tijd weer te geven.

  Heeft een automatisch horloge een batterij?

  Een automatisch horloge. Een automatisch horloge heeft geen batterij, maar wekt energie op door bewegingen. Dit zorgt ervoor dat het veertje in het horloge in beweging komt, zodat het horloge zichzelf opwindt.

  Hoeveel mag een horloge afwijken?

  Een mechanisch kwaliteitshorloge mag een afwijking van -5 tot +10 seconden per dag vertonen. De officiële Zwitserse Chronometer controle tolereert een gemiddelde afwijking van -6 to +6 seconden per 24 uur.

  Hoe heet de rand van een horloge?

  Bandaanzet : De uitsteeksels aan de horlogekast waaraan de horlogeband wordt bevestigt. Dit is voor veel horloges vaak modelspecifiek. Bezel : Dit is de ring of de rand van het horloge waarin of waaronder het horlogeglas geklemd zit. Bij duik -en sporthorloges is de bezel meestal draaibaar.

  Wat is het verschil tussen quartz en automatisch?

  Verschillen tussen quartz en automaat De secondewijzer bij een automaat loopt vloeiend rond, terwijl deze bij een quartz horloge elke keer verspringt. Een automaat is vaak een stuk duurder in aanschaf dan een quartz horloge. Toch zijn er al automatische horloges te vinden rond de 150 euro.

  Wat is beter quartz of Automatic?

  Bij automatische horloges bevat het uurwerk namelijk een contragewicht – de rotor – die door de bewegingen van de drager draait en zo automatisch de veer opwindt. Vandaar de naam van dit type uurwerk. Omdat een quartzuurwerk minder mechanische onderdelen bevat is ook weinig onderhoud aan het horloge nodig.

  Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

  Terug naar boven