Hoe lang moet een airsoft batterij opladen?

Hoe lang moet een airsoft batterij opladen?

De meeste LiPo’s laadt je op met 1C. Dwz 1 keer zijn capaciteit per uur. Opladen duurt dan ook 1 uur (logisch). Laadt je de LiPo op met 2C, dan zou hij in een half uurtje klaar moeten zijn.

Hoeveel ampère LiPo laden?

Hoe snel je een accu mag laden staat doorgaans weergegeven in een aantal C. 1C staat hierbij voor 1X de capaciteit van de accu. Dat betekent dat wanneer je een lipo hebt met een capaciteit van 5000 mAh, ofwel 5 Ah, je de accu met maximaal 5 ampère laden mag.

Wat is het nominale voltage van een LiPo accu?

Spanning. De celspanning van een LiPo-cel is gemiddeld (nominaal) 3,7 V en in volgeladen toestand 4,2 V. Bij het ontladen mag de celspanning niet lager worden dan 3,0 V, anders gaat de cel stuk.

Hoe ver lipo ontladen?

Laat een helemaal opgeladen batterij nooit langer dan 2-3 dagen zitten. Als je je op dag 3 realiseert dat je de batterij niet gaat gebruiken, ontlaad je batterij dan tot 3.6V-3.8V per cel. Over het algemeen bewaar je een lipo batterij op 3.8V per cel.

Welke lipo accu heb ik nodig voor airsoft?

De LithiumPolymeer-accu (lipo) Ze hebben een lagere interne weerstand en houden hun voltage goed vast gedurende ontlading. Dat resulteert erin dat je de 8,4V of 9,6V Nimh van je AEG prima kan vervangen door een 7,4 lipo zonder te merken dat de accu iets minder voltage heeft.

Waarom moet je een LiPo accu opslaan met 60 procent lading?

De rest capaciteit in de accu moet tussen de 30 en de 60% liggen. Bij langere opslag moet men dan ook de accu maandelijks meten. Ligt de celspanning te ver uiteen dan kun je een balancer aansluiten en terug bijladen tot de juiste cel spanning.

Hoe ver mag je een LiPo ontladen?

Zowel tegen overladen (meestal meer dan 4,2V per cel) als te ver ontladen (2,5 -3 V per cel) kunnen Lipo’s niet. Ze gaan dan kapot! De lader zorgt ervoor dat overladen wordt voorkomen. Toch is het raadzaam om de volle accu meteen van de lader te halen en zelfs de laadtijd te ’timen’.

Welke LiPo accu heb ik nodig voor airsoft?

Hoe werkt een lipo accu?

In tegenstelling tot andere typen heeft een LiPo accu geen geheugeneffect en hoeft, sterker nog mag niet ontladen worden voor het laden. De spanning bij een NiMh lader blijft oplopen tot het pakket vol, bij een LiPo lader begint de spanning hoog en loopt deze steeds verder terug tot dat de LiPo volledig geladen is.

Wat is de minimum temperatuur waarbij je een LiPo accu nog veilig kunt opladen?

Een lipo geeft zijn beste rendement op een temperatuur tussen de 25-35°C. Een koude lipo(onder 20°c) kan nooit zijn volle vermogen ontwikkelen en een te warme lipo (boven de 60°C) wordt voorgoed beschadigd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven