Hoe heten de Titanen?

Hoe heten de Titanen?

De kinderen van Uranus en Gaea. Twaalf goden, zes mannelijke; Oceanus, Hyperion, Cronus, Japetus, Coeus en Crius en zes vrouwelijke:Tethys, Phoebe, Rhea, Themis, Mnemosyne, en Theia.

Wat betekent titanenstrijd?

Reuzenstrijd, geweldige strijd. In de Griekse mythologie zijn de Titanen de reuzenkinderen van Gaia (moeder Aarde) en Uranus (de Hemel). Aangespoord door Gaia beroofden ze hun vader van de wereldheerschappij. Het gevolg was een geweldige strijd tussen de Titanen en Olympische goden.

Wat betekent Cronos?

Kronos (Oudgrieks: Κρόνος) of Cronus (gelatiniseerd) is een figuur uit de Griekse mythologie. Het equivalent in de Romeinse mythologie is Saturnus. Hij is de jongste van de Titanen, zoon van Ouranos en Gaia.

Waar is Kronos God van?

In de Griekse mythologie is Cronus (of Kronos) de jongste der Titanen. Hij is een zoon van Uranus en Gaea. Door zijn vader wordt Cronus op een dag naar de aarde gegooid, omdat deze jaloers op hem is.

Wat zijn de Titanen?

Het woord Titaan of Titan, Oudgrieks: Τιτάν, meervoud Τιτάνες, is afkomstig uit de Griekse mythologie en duidt in het gewone spraakgebruik op een reusachtige, geweldig krachtige persoon.

Wat is een tantaluskwelling?

Een tantaluskwelling is een kwelling waarbij het gewenste nabij is maar onbereikbaar blijft. De naam verwijst naar het verhaal van Tantalus. Het is een Griekse mythe waarvan verschillende versies bestaan, onder meer de volgende: Tantalus, een zoon van Zeus en de oceanide Pluto, was ooit een favoriet van zijn vader.

Wie hielpen Zeus in de strijd tegen Kronos?

Strijd van Zeus en Kronos Om dit te voorkomen verzwolg hij al zijn kinderen. Maar de verdrietige Rheia wist de geboorte van Zeus geheim te houden en zij verborg hem in een verafgelegen, donkere grot op Kreta waar hij werd opgevoed door de nimfen. Daar dronk hij melk van de geit Amalthea en brachten de bijen hem honing.

Hoe begon de oorlog tussen Zeus en de Titanen?

Toen Zeus was opgegroeid, dwong hij zijn vader Cronus om alle door hem verzwolgen kinderen weer uit te spugen. Vervolgens lieten zij met zijn allen de honderdarmige reuzen en de cyclopen vrij en verklaarden de oorlog aan Cronus. Cronus had zijn broers als bondgenoten (de Titanen), maar Oceanus vocht niet mee.

Wie is de god van de tijd?

Chronos (Oudgrieks: Χρόνος) of Chronus (gelatiniseerd) is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de personificatie van de tijd. Voor een cultuurhistorische beschrijving van de tijdsgod in Grieks-Romeinse tradities, zie het artikel Eon (god).

Welke Griekse God is geen zoon van Kronos?

Na het huwelijk van Kronos en Rheia voorspelde hun moeder, Gaia, dat Kronos op een dag door één van zijn eigen kinderen van de troon zou worden gestoten. Omdat Kronos dit kostte wat kost wilde voorkomen at hij zijn kinderen – Hestia, Demeter, Hera, Hades en Poseidon – na hun geboorte op.

Hoe heet de vader van Zeus?

Zeus
Ζεύς
Ouders Kronos Rheia
Siblings Poseidon, Hades, Hera, Hestia, Demeter
Partner Hera, Ganymedes, vele andere vrouwelijke partners

Wat is de straf van Tantalus?

De straf. De straf die Tantalus kreeg was één van de zwaarste straffen die bekend zijn uit de Griekse mythologie. Hij werd door Zeus naar de Hades, de onderwereld, verbannen en kwam terecht in de Tartarus. Hier waren alleen de doden aanwezig die in hun leven vreselijke dingen gedaan hadden en daarom straf verdienden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven