Hoe heten de zijden van een rechthoek?

Hoe heten de zijden van een rechthoek?

Een rechthoek is een bijzondere vorm van een vierhoek. Een vierkant is een rechthoek waarvan alle zijden even lang zijn. Rechthoeken vormen de zijden van een balk. Zijn alle zijden gelijk, dan heet het lichaam een kubus, en zijn alle zijvlakken vierkanten.

Hoe bereken je de hoogte van een rechthoek?

De oppervlakte van een rechthoek kun je snel berekenen met lengte×breedte lengte × breedte .

Hoeveel graden is een hoek van een rechthoek?

naamw. (m.) Uitspraak: [ˈrɛxthuk] Verbuigingen: rechthoek|en (meerv.) tekening van vier lijnen die in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar staan Voorbeeld: `Een vierkant is altijd een rechthoek, maar niet elke rechthoe…

Hoe noem je een scheve rechthoek?

Een vierkant is een parallellogram met rechte hoeken en alle vier zijden van dezelfde lengte. Een ruit is een parallellogram met alle vier zijden van dezelfde lengte.

Hoe heten de zijden van een vierkant?

De lijnstukken tussen de hoekpunten noem je zijden. In het vierkant ABCD zitten dus zijden AB, BC, CD en AD. Bij het benoemen van de zijde zet je altijd de letters in alfabetische volgorde, dus AB en BC, en niet BA of CB. Wanneer er staat: AB = 5 cm, betekent dit dat de zijde van A naar B 5 centimeter lang is.

Welke vormen zijn er vierkant?

Parallellogram – Een vierhoek waarvan de vier zijden twee aan twee evenwijdig zijn. Rechthoek – Een vierhoek met vier rechte hoeken. Vlieger – Een vierhoek met twee paar gelijke aanliggende zijden. Vierkant – Een vierhoek met vier gelijke zijden en vier rechte hoeken (het is een regelmatige veelhoek)

Wat is de formule om de omtrek van een rechthoek te berekenen?

De formule voor het berekenen van de omtrek van een rechthoek of een vierkant is relatief eenvoudig. Je neemt de lengte en de breedte van het stuk land of voorwerp en de som daarvan doe je keer 2. Stel bijvoorbeeld dat je een woonkamer hebt van 6 meter breed en 8 meter lang.

Hoe maak je een hoek van 45 graden?

kan de hoek x berekend worden met de functie ‘inverse-sinus’ op de rekenmachine. Op de rekenmachine kun je de inverse-sinus berekenen door te klikken op de button met INV erop. Doe je dit voor de waarde 0,707, dan volgt: x=45°.

Hoe moet je een hoek berekenen?

Hoek berekenen met de tangens formule Tangens = overstaande zijde / aanliggende zijde. Indien de overstaande zijde 5 centimeter en de aanliggende zijde 8 centimeter is, dan is de uitkomst 0,625. De uitkomst zal nog omgerekend moeten worden naar graden. Dit doe je met de TAN-1 toets op de rekenmachine.

Hoe heet een 3d trapezium?

Hoe heet deze figuur? Een piramide. Het grondvlak van een piramide heeft de vorm van een n-hoek. De andere zijvlakken komen in één punt samen, daarom zijn het allemaal driehoeken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven