Hoe hoog is een camion?

Hoe hoog is een camion?

De maximale hoogte is 4 m en de maximumlengte is 12,00 meter. Een combinatie van vrachtauto met aanhangwagen mag niet langer zijn dan 18,75 meter. Een combinatie van trekker met oplegger mag niet langer zijn dan 15,50 meter. Te hoog of te breed laden is hier de grootste risicofactor.

Hoe lang is een truck?

Een reguliere vrachtauto mag maximaal 12 meter lang zijn, een trekker met oplegger mag maximaal 16,5 meter lang zijn en een vrachtauto met aanhangwagen mag maximaal 18,75 meter lang zijn. Sinds 2001 zijn er in Nederland ook nog zogenaamde Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV’s).

Hoe lang mag een autotransporter zijn?

De maximale lengte van voertuigen die personenauto’s vervoeren wordt verruimd. In plaats van twintig meter mogen de ‘autotransporters’ in het vervolg 20,75 meter meten. Transport en Logistiek Nederland is hier bijzonder verheugd over.

Hoe lang mag een brommer maximaal zijn?

Overzicht maximale afmetingen (motor)voertuigen en aanhangwagens

Type voertuig Maximale afmeting voertuig
Bromfiets * niet langer dan 4.00 meter niet breder dan 1.00 meter
Bromfiets op meer dan twee wielen niet langer dan 4.00 meter niet breder dan 2,00 meter
Motorfiets * niet langer dan 4.00 meter niet breder dan 2.00 meter

Hoe lang mag een landbouwvoertuig zijn?

Voor landbouwvoertuigen kunt u een ontheffing krijgen voor een maximum breedte van 3,50 meter. Deze ontheffing vraagt u aan bij de RDW. Is uw voertuig breder dan 3,50 meter of valt deze met andere afmetingen of massa buiten de wettelijke maten, dan moet u een ontheffing aanvragen bij de betreffende wegbeheerder.

Hoe hoog is een vrachtwagen met container?

Voor de maximale hoogte van de lading van een vrachtwagen gelden dezelfde regels als de maximale hoogte van een vrachtwagen. De maximale hoogte is namelijk 4 meter. Deze richtlijn voor de maximale hoogte van een vrachtwagen geldt dus ook voor een vrachtwagen met container of een ander type oplegger.

Hoe lang mag een trekker zijn?

Officieel mag een tractor maximaal 3 meter breed zijn, met ontheffing zelfs 3 meter 50. Dat is veel op een plattelandsweggetje. Bij 40 procent van de ongevallen was het landbouwvoertuig breder dan de helft van de weg; bij 11 procent breder dan 80 procent van de weg.

Hoeveel m2 in vrachtwagen?

Aantal laadmeters per type wagen Het aantal laadmeters van een combi vrachtwagen is 2 x 7,6 meter. Het aantal laadmeters van een lzv vrachtwagen is 13,6 meter (normale trailer) en 7,6 meter (combi bak).

Hoe lang mag vracht uitsteken?

Aan de achterzijde mag lading niet meer dan 1 meter uitsteken, maar nooit meer dan 5 meter achter het hart van de achterste as. Verder mag lading niet meer dan 60 cm achter de bumper uitsteken, als de afstand tussen het wegdek en de lading meer bedraagt dan 55 cm.

Hoeveel Assen mag een bromfiets aanhangwagen maximaal hebben?

As en wiel: aanhangwagens achter bromfietsen mogen slechts één-assig zijn. Daarbij moet het wiel zodanig zijn bevestigd dat het uitsluitend draaibaar is om z”n eigen horizontale as. Uiteraard moet de as van de aanhanger goed zijn bevestigd aan het voertuig en geen breuken of scheuren vertonen.

Hoe lang mag een motor met aanhanger zijn?

In Nederland bijvoorbeeld mag het leeggewicht van de aanhanger maximaal de helft zijn van dat van de motorfiets ervoor met een maximale breedte van 2 meter, lengte van 2,5 meter bij een hoogte 1 meter. Als de aanhanger achter een motor met zijspan zit, dan moet het wiel van de zijspan geremd zijn.

Hoe lang mag een voertuig zijn?

Hoogte: maximaal 4.00 meter. Breedte personenauto’s: 2.55 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen. Breedte aanhangwagens: 2.55 meter, met uitzondering van geconditioneerde voertuigen ( koelwagens), welke 2.60 meter breed mogen zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven