Hoe hoog worden Aubergineplanten?

Hoe hoog worden Aubergineplanten?

Aubergineplanten worden ongeveer 5 meter hoog. Aan de plant bloeien telkens meerdere bloemen tegelijk, waardoor ook meerdere vruchten tegelijk aan de plant groeien. In een jaar tijd groeien er zo’n 150 aubergines aan één plant.

Hoe lang duurt aubergine kweken?

Om het zaaigoed te laten ontkiemen, start je eind februari of in de maand maart al met het voorzaaien in zaaibedden. Dit doe je in een verwarmde omgeving die, zowel dag als nacht, een temperatuur heeft van 25 graden. Afhankelijk van de warmte zullen de zaden dan in ongeveer 2 tot 3 weken ontkiemen.

Hebben aubergines mest nodig?

aubergines hebben in tegenstelling tot pepers en paprika’s een diep wortelgestel. Het is dus belangrijk om de bovenste 45 cm moestuin goed te bewerken en te verrijken met geteerde compost en mest voor tomaten en kasplanten. Deze zal je vertellen of je grond geschikt is voor aubergines kweken.

Hoe groot wordt een mini aubergine plant?

Ukkie en Pukkie: kleine planten (25 cm hoog) geven extra vroeg veel kleine auberginetjes (zo groot als een pingpongbal). Ukkie is wit (en ook witte bloei) en Pukkie is paars (met lilapaarse bloei). Ideaal voor buiten/de teelt in potten of verhoogde bakken.

Hoe hoog groeien paprika?

Verwacht niet dat de paprikaplanten hoog zullen uitgroeien. Tien vruchten aan één plant zal in ons klimaat ook niet haalbaar zijn. Maar een kleine oogst, afkomstig van enkele planten van zo’n veertig centimeter hoog, dat moet net lukken. Wie zelf plantjes wil opkweken moet veel geduld hebben.

Hoe groot worden witte aubergines?

Aubergine Halflange Witte is een aparte, half lange, heerlijk smakende, romige, witte aubergine soort. Hij produceert halflange, slanke ongeveer 10 – 15 cm lange vruchten. Pluk de vruchten zodra zij ongeveer 10 cm lang zijn. Deze vruchten hebben nog het meeste smaak.

Hoe weet je of aubergine nog goed is?

Aubergines zijn plukrijp wanneer ze goed gekleurd en hard zijn. Dan kunnen ze nog wel enkele dagen aan de plant blijven hangen. Als je ze te lang laat hangen, worden ze sponzig vanbinnen.

Hoe aubergine plant kweken?

Aubergines hebben veel warmte nodig en kunnen daarom het beste in kas of onder een tunnel geteeld worden. Buiten in de volle grond is het een stuk moeizamer. We kunnen dan pas vanaf augustus een oogst verwachten, die een stuk geringer is dan onder glas of plastic. Onder de 21° groeien aubergines nauwelijks meer.

Hoe teel ik aubergines?

Hoe aubergine verzorgen?

Aubergine verzorgen Aubergine planten houden van een luchtige en waterdoorlatende bodem, en groeien niet goed in zure bodem. De omgeving waarin aubergine groeit mag een beetje vochtig zijn, maar niet TE vochtig, en zeker niet nat want dit verhoogt het risico op aantasting door schimmels en meeldauw.

Hoeveel ruimte heeft een aubergine nodig?

Je kunt potten van minimaal 25/30 cm gebruiken. Zet de planten zo beschut mogelijk (uit de wind) en op het meest zonnige plekje dat je kunt vinden. Let op: aubergine kweken in pot heeft een groot nadeel: de grond droogt eerder uit. Geef dus in de zomer op tijd water.

Kan je aubergine buiten planten?

Aubergines hebben veel warmte nodig en kunnen daarom het beste in kas of onder een tunnel geteeld worden. Buiten in de volle grond is het een stuk moeizamer. Onder de 21° groeien aubergines nauwelijks meer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven