Hoe komt het dat het zo regent in het tropisch regenwoud?

Hoe komt het dat het zo regent in het tropisch regenwoud?

Regenwouden vind je vooral op plaatsen waar het heel warm is. Door het warme klimaat verdampt het regenwater snel. De lucht is dus heel vochtig en dan gaat het weer opnieuw regenen. Het water wordt eigenlijk voortdurend rondgepompt: het valt naar beneden, het verdampt en stijgt op, en het valt weer naar beneden.

Wat is er allemaal in de jungle?

Jungle

  • Orang-oetang: Deze oranjeachtige apen zijn bijna uitgestorven omdat hun bomen worden gekapt.
  • Toekan: Deze mooi gekleurde vogels hebben een grote snavel.
  • Luipaard: Deze grote, gevlekte katachtigen leven in bomen.
  • Gorilla: Ook deze apen zijn bijna uitgestorven.
  • Spinnen: Lasiodora klugi.
  • Pijlgifkikkers: pijlgifkikker.

Hoe komt het dat het bij de evenaar veel regent?

Er valt in het tropisch regenwoud veel regen, omdat tropische regenwouden rond de evenaar voorkomen en er rond de evenaar een ‘ permanent lagedrukgebied’ heerst. Bij de evenaar stijgt er lucht op, die koelt dus af, daardoor kan ze minder water bevatten en dat water valt als regen omlaag.

Welke menselijke activiteiten bedreigen het regenwoud?

Behalve de houtkap hebben mijnbouw en andere menselijke activiteiten een zeer negatief effect op de wouden. Hierdoor sterven per dag vele plant- en diersoorten uit, en verdwijnen er vele hectares natuur.

Welk deel van de dag regent het in het regenwoud?

Nee, niet iedere dag. Tussen de natte periodes door komen drogere periodes van één of twee maanden voor. Klimaat De jaarlijkse regenval in het tropisch regenwoud bedraagt gemiddeld 200 centimeter, en kan oplopen tot 1200 centimeter. Tussen de natte perioden door komen drogere periodes van één of twee maanden voor.

Welke dieren leven in de tropische?

Dieren

  • Geleedpotigen. In de Zuid-Amerikaanse regenwouden leeft de grootste spin ter wereld: de goliathvogelspin.
  • Reptielen. In tropische bossen komen vele soorten hagedisachtigen en slangen voor.
  • Vogels. Vogels die in tropische bossen leven zijn onder meer toekans, bijeneters, kolibries, papegaaien en toerako’s.
  • Zoogdieren.

Welke dieren leven in de bodemlaag?

Bodemdieren zijn diertjes die net boven of onder de grond leven. Ze zijn onder te verdelen in 10 hoofdgroepen: de regenworm, naaktslak, huisjesslak, spinachtigen, pissebed, miljoenenpoot, duizendpoot, kever, mier en de mol.

Waar komt de jungle voor?

Een oerwoud, jungle of rimboe is een bos dat zonder tussenkomst van mensen is ontstaan, zoals het tropisch bos, en meestal veel soorten dieren en planten, en soms weinig dieren en planten herbergt. Het komt voor in laagland tot in de bergen, zowel in een gematigd klimaat, de subtropen, als in de tropen.

Wat voor soort dieren leven er in de jungle?

Namenlijst van de jungledieren: Akela – oudste wolf, Bagheera – vriendelijke panter, Baloe – bruine beer, Broer wolf – goede wolvenvriend, Chil – wouw (vogel), Hathi – olifant, Ikki – stekelvarken, Jacala – krokodil, Kaa – slang, Malchi – grote vis, Mang – vleermuis, Marala – flamingo, Mor – pauw, Oe – schildpad.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven