Welk land is rijker China of Japan?

Welk land is rijker China of Japan?

De getallen zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Als er geen getallen voor een land beschikbaar waren, zijn getallen van de Verenigde Naties gebruikt….Lijst van landen naar bnp.

Plaats Land Nominaal bnp in Amerikaanse dollars (x miljoen)
2 China 10.982.829
3 Japan 4.123.258
4 Duitsland 3.357.614
5 Verenigd Koninkrijk 2.849.345

Wie is rijker Nederland of Belgie?

Die wordt aangevoerd door Zwitserland (met een vermogen per inwoner van 673.960 dollar), gevolgd door de VS en Hongkong. Op deze ranglijst staat Nederland met zijn vijfde plaats nog iets hoger dan België.

Welk land is rijker Nederland of Duitsland?

Alleen Zwitsers (218.000) en Amerikanen (133.000) hebben gemiddeld meer geld. Nederlanders zijn veel rijker dan Duitsland (61.000 euro), dat de laatste jaren wordt beschouwd als een land dat economisch fors voorligt op Nederland.

Welk land heeft het laagste bbp?

Economie en werkgelegenheid Duitsland is het land met het hoogste BBP, namelijk 3.336 miljard euro in 20120. Malta scoort het laagst met slechts 12,7 miljard euro.

Welk land is het rijkst van de wereld?

Het rijkste land is de Verenigde Staten met een gemiddeld netto-vermogen van 218.000 euro, gevolgd door Zwitserland (212.000 euro) en Denemarken (149.000 euro). Wereldwijd bedraagt het gemiddelde netto-vermogen 36.000 euro.

Welk land is rijker Nederland of Turkije?

Goed om te weten: hoewel Turkije zich in welvaart niet kan meten met Nederland, staat het land wel acht plaatsen hoger op de machtslijst (plek 13) dan Nederland. Dat heeft vooral te maken met de hoge status van het Turkse leger en het NAVO-lidmaatschap.

Is Nederland rijker dan Amerika?

Het IMF rangschikt de landen aan de hand van het nationaal inkomen, gebaseerd op het principe van de koopkrachtpariteit per hoofd van de bevolking. In onze lijst zitten alle landen met een bbp per hoofd van de bevolking hoger dan 45.000 dollar per jaar (38.400 euro). Nederland behoort tot de rijkste landen ter wereld.

Wie is rijker Nederland of Turkije?

Welke landen zijn hoge inkomenslanden?

Luxemburg (overigens op basis van het cijfer over 2018), Duitsland en Oostenrijk zijn de drie landen met het hoogste beschikbaar inkomen per huishouden. België staat net boven Nederland. Ierland neemt bij deze indicator de tiende plek in.

Wat is BBP per inwoner?

Bruto Binnenlands Product (BBP) per capita staat voor het BBP per hoofd van de bevolking, ofwel het BBP per geregistreerde inwoner van een land. Het BBP per capita wordt vaak als maatstaf gebruikt om de welvaart tussen landen te vergelijken. Het aantal inwoners in Nederland bedroeg op 31 december 2008: 16,485 mln.

Welk land is het rijkst in Europa?

Het Groothertogdom Luxemburg is het rijkste land van Europa, met een kkp van maar liefst 87.101 euro.

Wat is het rijkste land van Zuid Amerika?

De ABC-landen is de gezamenlijke naam voor Argentinië, Brazilië en Chili; van oudsher de belangrijkste, machtigste en rijkste landen in Zuid-Amerika.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven