Hoe kun je zien welke stijl er wordt gebruikt in Word?

Hoe kun je zien welke stijl er wordt gebruikt in Word?

De stijlen vind je op tabblad Start, bij Stijlen. Welke koppen jij precies ziet hangt af van de situatie. Stel je voor dat je een document hebt met hoofdstukken en paragrafen.

Hoe gebruik ik stijlen in Word?

Stijlen toepassen

  1. Selecteer de tekst die u wilt opmaken. Tip: Als u de muisaanwijzer in een alinea plaatst, wordt de stijl op de hele alinea toegepast.
  2. Wijs op het tabblad Start een stijl aan om een voorbeeld ervan te bekijken. Tip: Als u geen stijl ziet die u wilt gebruiken, klikt u op de knop Meer.
  3. Selecteer een stijl.

Wat is een subtitel in Word?

Titel: ideaal voor titels die niet echt bij je inhoud horen, bv. “Inleiding”, “Voorwoord”, “Bibliografie” en “Inhoudsopgave”. Subtitel: handig om in bijvoorbeeld een langere inleiding een subtitel toe te voegen. Kop 1, kop 2, kop 3, … : De titels van de inhoud van je document geef je “Kop”-stijlen.

Hoe doe je automatisch nummeren in Word?

Automatische opsommingstekens of nummering in- of uitschakelen

  1. Ga naar Bestandsopties > >Controle.
  2. Selecteer AutoCorrectie-optiesen selecteer vervolgens het tabblad AutoOpmaak terwijl u typt.
  3. Automatische lijsten met opsommingstekens ofLijsten met automatische nummeringin- of uit.
  4. Selecteer OK.

Hoe voeg je koppen toe in Word?

Een kop toevoegen

  1. Selecteer de tekst die u als kop wilt gebruiken.
  2. Beweeg de aanwijzer over de verschillende koppen in de galerie Stijlen op het tabblad Start. Terwijl u de aanwijzer op een stijl plaatst, verandert de tekst zodat u kunt zien hoe deze eruitziet in het document. Klik op de gewenste kopstijl.

Waar staat opmaak word?

Klik op het tabblad Start met de rechtermuisknop op een stijl in de galerie Stijlen en klik op Wijzigen. Breng in de sectie Opmaak de gewenste opmaakwijzigingen aan, zoals tekenstijl, grootte of kleur, uitlijning, regelafstand of inspringing.

Wat is het nut van een stijl of opmaakprofiel?

Een van de belangrijkste functies in tekstverwerking is het werken met stijlen. Het bespaart je heel veel tijd en zorgt ervoor dat je een mooi gestructureerd document hebt. In dit hoofdstuk leer je: werken met opmaakprofielen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven