Hoe lang duurt de Beeptest?

Hoe lang duurt de Beeptest?

Elke trap duurt ongeveer één minuut en heeft een vast aantal keren dat je heen en weer moet rennen. Wanneer je het niet meer kunt bijbenen om bij de lijn te zijn voordat het volgende geluidssignaal klinkt dan kan je binnen de tijd nog naar de volgende lijn proberen te rennen.

Hoe kun je het beste de Piepjestest lopen?

10 tips voor de Shuttle Run Test / Piepjestest (samengevat)

  1. Doe een goede warming up!
  2. Draag goede schoenen.
  3. Let op je ademhaling.
  4. Begin rustig.
  5. Praat niet tijdens het rennen.
  6. Niet teveel eten en drinken voor de piepjestest.
  7. Concentreer je tijdens de piepjestest.
  8. Probeer op een constante tempo te rennen.

Hoe werkt de piepjes test?

Het looptempo wordt aangegeven door geluidssignalen. Elke minuut wordt het tempo verhoogd met 0,5 km/u (een stap), doordat de pauze tussen de signalen wordt verkleind. Het tempo is goed als de voet wordt gezet op de 20 meterlijn ongeveer gelijktijdig met het signaal. Bij dit signaal wordt ook het stapnummer genoemd.

Welk cijfer Piepjestest?

Voortgezet onderwijs jongens

Klas Cijfer 4,0 5,0
1 6,0 7,0
2 6,0 7,0
3 7,0 8,0
4/5/6 7,5 8,5

Waarom piepjestest?

Effecten. De Shuttle Run test wordt voornamelijk ingezet om de fitheid van deelnemers te bepalen. Jongens scoren over het algemeen beter dan meisjes. Daarnaast wordt de test veel gebruikt om te meten of interventieprogramma’s leiden tot een verbeterde fitheid.

Wat is het verschil tussen de coopertest en shuttle run test?

Voor spelsporters is de 20 meter Shuttle Run Test door zijn korte sprints en tempoversnellingen meer valide en geschikt dan bijvoorbeeld de Coopertest (12 minuten gelijkmatig lopen met een hoge intensiteit). De test bestaat uit het heen en weer rennen tussen twee pylonen die op 20 meter van elkaar gelegen zijn.

Wat is de shuttle run test?

Doel. Het doel van de shuttle run test is om de conditie van een persoon in te kunnen schatten. Afhankelijk van de trap die men bereikt kan er een uitspraak gedaan worden over de fysieke conditie. Spierkracht en spiercontractiesnelheid spelen ook een rol bij het afzetten aan de lijn.

Hoeveel km Ren je bij de Piepjestest?

Kortom: Bij deze piepjestest moet je tussen twee evenwijdige lijnen, die 20 meter uit elkaar liggen, heen en weer rennen. Je start rustig: (8 km/u). Je snelheid voer je geleidelijk op. De test stopt zodra je het tempo niet meer aan kan.

Hoeveel km is 1 trap piepjestest?

Trap 1 = 8 km/uur. Elke trap komt er 0,5 km/uur bij. Trap 12 is dus 13,5 km/uur. Elke trap duurt 1 minuut.

Hoeveel kilometer is de shuttle run test?

Neem geen onnodige risico’s. Kortom: Bij deze piepjestest moet je tussen twee evenwijdige lijnen, die 20 meter uit elkaar liggen, heen en weer rennen. Je start rustig: (8 km/u). Je snelheid voer je geleidelijk op.

Waarom doe je de shuttle run test?

De Shuttle Run test wordt voornamelijk ingezet om de fitheid van deelnemers te bepalen. Jongens scoren over het algemeen beter dan meisjes. Daarnaast wordt de test veel gebruikt om te meten of interventieprogramma’s leiden tot een verbeterde fitheid.

Hoe lang duurt de shuttle run?

Trap 1: 1e minuut, je loopsnelheid is 8 km/u. Trap 2: 2e minuut, je loopsnelheid is 8,5 km/u Trap 3: 3e minuut je loopsnelheid is 9 km per uur enzovoorts Door veel duurtraining gaat je niveau omhoog. Je kunt bij eenzelfde hartfrequentie sneller lopen. De totale test duurt maximaal 15 minuten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven