Hoe lang duurt het om apotheker te worden?

Hoe lang duurt het om apotheker te worden?

De opleiding farmacie in Nederland duurt zes jaar: drie jaar bachelor (BSc) en vervolgens drie jaar Master of Science (MSc). Na deze opleiding mag men, indien men in het BIG-register ingeschreven staat, de titel ‘apotheker’ voeren.

Welk vak moet je kiezen om apotheker te worden?

Hoe word je een Apotheker? Voor dit beroep heb je de WO opleiding Farmacie nodig. Deze opleiding bestaat uit driejarige Bachelor en een eveneens driejarige Master.

Wat moet je doen om apotheker te worden?

Wil jij apotheker worden, dan dien je eerst een opleiding apotheker te volgen. Dit is een universitaire studie (bachelor) van ten minste 3 jaar, die eventueel aangevuld kan worden met een master van 2 of 3 jaar. Pas als je deze studie succesvol hebt afgerond kun je aan de slag als apotheker.

Wat studeer je voor apotheker?

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Apotheker te worden?

  • Farmaceutische wetenschappen (Academische bachelor – HO )
  • Farmaceutische zorg (Master – HO )
  • Geneesmiddelenontwikkeling (Master – HO )
  • Geneesmiddelenontwikkeling : Apotheker (Master – HO )
  • Ziekenhuisfarmacie (Master-na-master – HO )

Hoeveel jaar studeren voor Farmacie?

Heb je de meeste van bovenstaande vragen met “ja” beantwoord, dan is farmaceutische wetenschappen misschien wel een studie richting voor jou. Na het volgen van een driejarige bacheloropleiding, kan je kiezen uit twee tweejarige masteropleidingen.

Is een apotheker een medicus?

Technisch gezien zijn apothekers artsen. U moet in ieder geval een apotheek of apotheker hebben om in aanmerking te komen als praktiserend apotheker. Maar nogmaals, veel graden geven verschillende professionals die niet op medisch gebied zijn de titel van arts.

Wat verdien je als apotheker?

Als beginnend apotheker in loondienst kan je rekenen op een bruto startsalaris van €3.625,- en €4.455,-. Dit salaris kan oplopen van €5.905,- tot €6.365,-. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag. Een ziekenhuisapotheker start na zijn specialisatie met een bruto maandsalaris van ten minste € 4.990,-.

Wat is de titel van een apotheker?

Doctor of Pharmacy (afkorting: PharmD of Pharm. D.) is de academische titel of graad die gevoerd wordt door apothekers in de Verenigde Staten en Canada.

Wat doe je als apotheker?

De apotheker is medeverantwoordelijk voor het instellen en de uitkomsten van de farmacotherapie en is verantwoordelijk voor het voorkomen van problemen die voortkomen uit een verkeerd gebruik van het geneesmiddel en/of door het gebruik van (nodeloos riskante) combinaties van geneesmiddelen.

Wat is de Farmacie?

Farmacie, ook wel artsenijbereidkunde, is een gezondheidswetenschap die zich bezighoudt met de bereiding, samenstelling, levering en het veilig en effectief gebruik van geneesmiddelen. Geneesmiddelen zijn bioactieve stoffen die het verloop van een ziekte beïnvloeden, en daarmee een patiënt kunnen genezen of behandelen.

Wat na master Farmacie?

Mogelijke beroepen

  • Openbaar Apotheker. Na het Nederlandstalige masterprogramma Farmacie kun je aan de slag in een openbare apotheek.
  • Ziekenhuisapotheker.
  • Regulator geneesmiddelen.
  • Onderzoeker farmaceutische industrie.
  • Medicinal chemist.

Wat houd Farmacie in?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven