Hoe lang is de garantie op een koelkast?

Hoe lang is de garantie op een koelkast?

“Voor witgoed (zoals koelkasten, vaatwassers en vriezers) en elektronicaproducten geldt een fabrieksgarantie van twee jaar. In de Nederlandse wetgeving over consumentenkoop is echter bepaald dat de verkoper bij een gebrekkig product ook buiten de fabrieksgarantieperiode aansprakelijk kan zijn.

Welke soorten garanties zijn er?

Er zijn 3 soorten garantie: verkopersgarantie, fabrieksgarantie en wettelijke garantie. Verkopersgarantie en fabrieksgarantie krijgt of koopt u soms bij uw product. Maar wettelijke garantie hebt u altijd bij een aankoop. Dat staat in de wet.

Hoe lang moet een product meegaan?

Volgens een Europese richtlijn is de minimale wettelijke garantieperiode twee jaar. Dit betekent dat u er dus vanuit mag gaan dat een product bij normaal gebruik tenminste twee jaar goed te gebruiken moet zijn. In de Nederlandse wet staat geen expliciete garantietermijn genoemd.

Hoe lang is de garantie op een wasmachine?

De verkoper of fabrikant kan u vertellen hoe lang het product mee gaat. De motor van uw wasmachine of koelkast gaat bijvoorbeeld al na 2 jaar kapot. Dan heeft u recht op gratis reparatie of een nieuw apparaat. U moet het apparaat dan wel op een normale manier hebben gebruikt.

Hoe lang garantie op camera?

Functionele cookies

Domein Naam Levensduur
*.bnnvara.nl gltexp_ Tot einde sessie
hub.bnnvara.nl gmid 1 jaar 1 dag
hub.bnnvara.nl hasGmid 6 maanden
hub.bnnvara.nl ucid 1 jaar 1 dag

Wat is een productgarantie?

De productgarantie houdt in dat het product vervangen of hersteld wordt binnen de garantieperiode, wanneer er een defect is geconstateerd. De duur van de productgarantie verschilt tussen de verschillende fabrikanten, maar ook wat er precies gedaan wordt, of vergoed wordt, kan sterk verschillen.

Waaruit bestaat de wettelijke garantie?

De wettelijke garantie begint te lopen vanaf de levering van het goed aan de consument. Indien het goed defect gaat binnen de eerste zes maanden na de levering, wordt er verondersteld dat het gebrek bestaat sinds de levering. De verkoper moet het tegendeel bewijzen indien hij niet akkoord gaat.

Hoe vaak mag een product gerepareerd worden?

Er wordt wel eens gezegd dat u pas recht hebt op de bovenstaande mogelijkheden als de verkoper 3 keer heeft geprobeerd om het product te repareren. Maar dat is een misverstand. Volgens de wet mag u geen ernstige overlast hebben van een reparatie van een ondeugdelijk product.

Wat zijn mijn rechten als ik een product koop?

Belangrijkste verplichting van u als koper is, dat u op tijd de koopprijs moet betalen. Daartegenover staat de verplichting van de verkoper om het gekochte product tijdig te leveren. Het geleverde product moet bovendien voldoen aan uw gerechtvaardigde verwachtingen.

Wat zijn de plichten van een koper?

Wat zijn de plichten van de koper (consument)?

  • De koper dient de koopprijs te betalen bij ontvangst van het product, tenzij anders is afgesproken.
  • De koper dient de zaak te aanvaarden indien de zaak conform het gekochte is en geen zichtbare gebreken vertoont en hij dus niet beklaagt over de non-conformiteit.

Hoe lang garantie op reparatie?

De wet geeft u als consument een garantie van 6 maanden. Gaat een product binnen die termijn stuk? Dan wordt ervan uitgegaan dat het product op het moment dat u het kreeg al niet aan de eisen voldeed. De verkoper moet het gebrek dan kosteloos herstellen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven