Hoe lang mag een antennekabel zijn?

Hoe lang mag een antennekabel zijn?

Sluit u een apparaat (een TV, radio of settopbox) rechtstreeks aan op de aansluitdoos, dan mag de afstand tussen het apparaat en de aansluitdoos maximaal 10 meter zijn. De maximale lengte van de coax kabel is dus 10 meter. Is de afstand groter, dan heeft u een versterker nodig.

Wat is beter coax 9 of coax 12?

Coax 9 en Coax 12 zijn van elkaar te onderscheiden door de opdruk op de kabels zelf of door de kern te beoordelen. Een Coax 12 kabel heeft een dunnere kern dan een Coax 9 kabel. Zeer dun uitgevoerde kabels zijn zogenaamde Coax 18 kabels. Deze kabels hebben een hoge demping en een dunne kern.

Kan je een coax kabel verlengen?

Verlengen van een coax kabel is nooit een goed idee. Wanneer uw TV kabel te kort is om uw radio, TV, settop box of ander apparaat aan te sluiten, koop dan een andere (goedgekeurde) coax kabel. Wanneer u van twee of drie kortere kabels één lange kabel maakt, gaat er veel kwaliteit verloren.

Welke coax kabel heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een goede coax kabel voor digitale tv van Ziggo, dan raden wij Hirschmann aan. Hirschmann coax kabel voldoet aan alle kwaliteitsnormen en heeft een hoge afscherming. Het KOKA 9 TS van Hirschmann is ook afgeschermd voor 4G signalen.

Hoeveel dB coax kabel?

De basis voor coax aansluiten Het CAI signaal wat binnen komt op het abonnee overname punt (AOP) in de meterkast van een woning heeft een signaalniveau van 65 dB. Een oudere TV heeft minimaal een signaal nodig van 60 dB. Een groot flatscreen heeft een signaal nodig van minimaal 65 dB.

Wat is coax9?

Hirschmann COAX 9 groene COAX-grondkabel is een erg sterke en stugge kabel, uitermate geschikt voor toepassing in de grond en bijvoorbeeld in kruipruimtes. Dankzij de lage demping is er sprake van weinig signaalverlies bij grote lengtes, wat deze coaxkabel ook zeer geschikt maakt om lange(re) afstanden te overbruggen.

Welke coax kabel Hirschmann?

De volgende types coaxkabel voldoen aan de eisen: Hirschmann KOKA 799 (inmiddels opgevolgd door de KOKA 9TS) Hirschmann KOKA 9TS. Technetix RLA++ 2x F-male.

Wat is de beste coax?

Een goede Ziggo coaxkabel is ongeveer 7 mm dik en heeft een kern van ongeveer 1 mm dik. Een wat dikkere kern zorgt namelijk voor een lagere demping en dus minder signaalverlies. De kern bepaalt daarnaast de kwaliteit van het signaal. Een 100% koperen kern is daarom de allerbeste keuze.

Hoe verleng ik een UTP kabel?

Wanneer je een bestaande UTP kabel wilt verlengen kun je dit doen door middel van een koppelstukje. Dit is uiterst eenvoudig. Je steekt de uiteinden van beide kabels in het koppelstuk en de verbinding is gemaakt.

Hoe moet ik een coax kabel aansluiten?

Om de coax kabel recht aan te leggen kunt u spijkerclips gebruiken. Als de kabel goed ligt knipt u deze op de juiste lengte met een kabelknipper of kniptang. Voordat u de coax kabel kunt monteren moet deze gestript worden. De mantel, kopermantel en kernmantel moeten gestript worden met een striptang.

Wat voor kabel heb ik nodig voor Ziggo?

Na de hoofdaansluiting splitst het signaal in het tv en internetsignaal. Hiervoor gebruik je verschillende kabels: coaxkabel en internetkabel. Al onze mediaboxen gebruiken een coaxkabel. De Mediabox Next daarnaast ook een internetkabel.

Wat voor coax kabel Ziggo?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven