Hoe lang voor voetbal eten?

Hoe lang voor voetbal eten?

Een juiste timing rondom het eten is vaak net zo belangrijk als wat je eet. Ongeveer 2 uur voor de wedstrijd of training is de beste tijd om je laatste maaltijd voor de inspanning te nemen. Het is belangrijk om dan voldoende koolhydraten te eten zodat je de energie direct kan gebruiken tijdens de training.

Wat mogen voetballers niet eten?

Als voetballer kan het soms best lastig zijn om voldoende eiwitten te eten. Met deze producten kom jij eenvoudig aan de 20-30g eiwit per maaltijd. Niet alle producten leveren evenveel eiwit. Zo heb je van melk wel 600ml nodig om tot 20g eiwit te komen.

Wat drinken na voetbal?

⚽ METEEN NA DE WEDSTRIJD Een gesuikerde drank na de wedstrijd zorgt ervoor dat je lichaam zijn reserves weer kan aanvullen. Een chocolademelk zorgt er bijvoorbeeld voor dat je weer voldoende koolhydraten en eiwitten binnen krijgt. Bovendien moet je voldoende vocht blijven opnemen.

Hoeveel calorieen eet een voetballer?

Over de gehele wedstrijddag verbruiken voetballers gemiddeld circa 3500 kcal. Tijdens de wedstrijd komt 60-70% van de energie uit de verbranding van koolhydraten. Daarom is het belangrijk om de dag voor de wedstrijd al te werken aan een goede voorraad glycogeen in spieren en lever.

Wat is goed om te eten als voetballer?

Een goede basis sportvoeding bestaat uit:

  • Volkoren graanproducten, zoals volkorenbrood, zilvervliesrijst, volkoren pasta en ongezoete muesli.
  • Zuivel, zoals melk, yoghurt en kwark.
  • Onbewerkt vlees en vis, en/of vleesvervangers.
  • Ongezouten noten en zaden, zoals walnoten, amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten.

Wat eten top voetballers?

Eiwitten zitten vooral in vlees(waren), kip, vis, vleesvervangers, melk(producten), kaas, ei, noten, peulvruchten, brood en graanproducten. De behoefte aan eiwit is voor een voetbal- ler iets hoger dan voor niet sporters, maar de Nederlandse voeding bevat al meer ei- wit dan nodig is.

Is pasta een zware maaltijd?

‘Wie gezond wil eten, beperkt inderdaad best geraffineerde koolhydraten (suikers) in de dagelijkse voeding. Er is zeker niets mis met het eten van brood of pasta in voorbereiding op een intensieve training of wedstrijd integendeel, een tekort kan leiden tot futloosheid, zwakke prestaties en zelfs blessures.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven