Hoe lang zijn studiepunten geldig hbo?

Hoe lang zijn studiepunten geldig hbo?

Een hbo of universiteit heeft veel eigen beslisbevoegdheid. Zij kunnen bepalen hoe lang een studiepunt geldig blijft. Soms is dat kort, soms vijf jaar, soms tien jaar. Er zijn grote verschillen.

Hoeveel studiepunten krijg je jaarlijks?

U krijgt bij de start van uw hogere studies éénmalig 140 studiepunten. Voor elk opleidingsonderdeel waarvoor u zich inschrijft, zet u een aantal studiepunten van uw leerkrediet in. Voor opleidingsonderdelen waarvoor u slaagt, verdient u de ingezette studiepunten terug.

Hoe lang zijn studieresultaten geldig?

De door jou behaalde studieresultaten zijn voor een beperkte periode houdbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de door jou behaalde tentamenresultaten drie tot zes jaar houdbaar zijn. Wanneer de geldigheidsduur van studieresultaten verstreken is, zijn die studieresultaten niet meer geldig.

Hoe lang zijn bachelor vakken geldig?

Geldigheidsduur resultaten bachelorvakken Behaalde bachelorvakken hebben een gegarandeerde geldigheidsduur van 6 jaar. De examencommissie zal de geldigheidsduur van behaalde vakken verlengen wanneer de vakken inhoudelijk niet gewijzigd zijn en nog onderdeel uitmaken van het curriculum.

Kan je studiepunten bijkopen?

Je instelling bepaalt zelf wat er gebeurt met studenten die onvoldoende leerkrediet hebben. Ze kan de volgende acties ondernemen: Je inschrijven, maar een verhoogd studiegeld vragen voor de studiepunten waarvoor je geen leerkrediet hebt. Dat studiegeld bedraagt ten hoogste 11 euro per opgenomen studiepunt.

Hoeveel studiepunten moet je halen KU Leuven?

Als je een bacheloropleiding, initiële masteropleiding of schakelprogramma volgt, moet je jaarlijks minimum 25 studiepunten opnemen over al je opleidingen en contracttypes heen, tenzij je met minder dan 25 studiepunten kan afstuderen in een van de opleidingen waarvoor je bent ingeschreven.

Hoeveel jaar zijn 180 studiepunten?

Als je je inschrijft in een hogere opleiding, schrijf je je steeds in voor een aantal studiepunten van die opleiding. Een modeltraject van een bachelor bvb. weegt 180 studiepunten, verdeeld over 3 voltijdse jaren. Dat betekent dat 1 jaar in principe uit 60 studiepunten bestaat.

Hoe lang blijven studiepunten geldig Erasmus?

Geldigheidsduur tentamenresultaten De door jou behaalde studieresultaten zijn voor een beperkte periode houdbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de door jou behaalde tentamenresultaten drie tot zes jaar houdbaar zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven