Waar kapot servies weggooien?

Waar kapot servies weggooien?

Grote hoeveelheden aardewerk mogen in de bak met puin op de milieustraat. Als het servies of aardewerk in scherven is gevallen, verpak scherpe scherven dan in bijvoorbeeld een krantenpagina, zodat de vuilophalers zich er niet aan verwonden. Restafval wordt in de afvalenergiecentrale verbrand.

Waar kan ik oud bestek weggooien?

Op de Afvalscheidingswijzer kun je vinden waar je het afval kwijt kunt. Bij de gemeentelijke milieustraat (afvalscheidingsstation) staat een bak voor metalen. Daar mag al het metaal in, ook verpakkingen die je gemeente niet op een andere manier inzamelt. Spullen die nog goed zijn, kun je naar de kringloop brengen.

Waar kan ik tapijt weggooien?

Je kunt kleine stukken of hoeveelheden ook weggooien bij het restafval. Na inzameling wordt grof huishoudelijk afval gescheiden. Spullen en materialen die kunnen worden gerecycled, worden eruit gesorteerd en gaan naar verschillende recyclebedrijven.

Waar gooi je keukenmessen weg?

De netjes zijn van kunststof en mogen officieel bij het plastic afval. Toch adviseert Milieu Centraal om ze bij het restafval te doen. De netjes geven namelijk problemen in de sorteerinstallatie van kunststof verpakkingsafval: de netjes draaien zich om de messen van de maalmolens.

Hoe gooi je keukenmessen weg?

Leg het ingepakte mes in een kartonnen doos en gooi het weg. Als je het mes wilt weggooien, doe je het in een doos voordat je het weggooit. Zorg dat je de doos verzegelt met ducttape voordat je hem bij het afval gooit. Dit maakt het risico op verwonding van je vuilnisman zo klein mogelijk.

Waar kan ik mijn aarde kwijt?

Je kunt de grond zelf afvoeren naar de milieustraat, maar je kunt deze klus ook aan een vakman uitbesteden. Het afvoeren van de grond is vaak onderdeel van de werkzaamheden die je laat uitvoeren door de vakman. De meeste vakmannen nemen de prijs voor het afvoeren van grond mee in de totaalprijs van de klus.

Waar zwembad weggooien?

Zwembadjes die lek of kapot zijn horen bij het restafval of kunt u naar het afvalbrengstation brengen. Hoewel opblaasbare zwembaden van plastic zijn, hoort het niet bij het PMD. Bij het PMD mogen alleen lege verpakkingen. Een zwembadje is geen verpakking en kunnen voor grote storingen zorgen in de sorteerinstallaties.

Is tapijt restafval?

Tapijt en vloerbedekking kunt u in een aparte container inleveren op de milieustraat of laten ophalen door de grofvuil ophaaldienst. Alleen vloerbedekking en tapijt dat bestaat uit geweven nylons, bijeengehouden door lijm, textiel en/of jute mogen in deze container.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven