Hoe maak je een accent grave in Word?

Hoe maak je een accent grave in Word?

Sneltoetsen om taalaccentmarkeringen toe te voegen in Word Voor è drukt u bijvoorbeeld op Ctrl + ‘ , laat los en typt u e. Als u een kleine letters wilt typen met behulp van een toetscombinatie die de Shift-toets bevat, houdt u de toetsen Ctrl+Shift+symbool ingedrukt en laat u deze los voordat u de letter typt.

Hoe krijg ik een accent op een letter?

accent aigu – streepje naar rechts – É:

 1. Ga naar de positie waar jij de letter wilt plaatsen.
 2. Druk op de E toets en houd deze ingedrukt.
 3. Je krijgt nu een ballonnetje te zien met de mogelijkheden.
 4. Voor een streepje naar rechts druk je nu op de (nummer) 1 toets op je toetsenbord of klik op de – é – in het ballonnetje.

Hoe typ je e met dubbele punt?

Toetsenbord

 1. é = typ de ‘ en daarna de e.
 2. è = typ de ` en daarna de e. (De ` toets zit op de meeste toetsenborden helemaal linksboven.)
 3. ê = typ de ^ en daarna de e. (Hier gebruik je ook weer de ‘shift’-toets om het ^te maken omdat het ^bovenaan staat op de toets, namelijk boven de 6) h.

Hoe typ je een à?

Om het accent grave (à, è, etc) te typen, typ ` (links van 1) dan de klinker. Accent aigu (é), typ ‘ (enkel citaat) dan e.

Hoe maak je leestekens in word?

Speciale tekens typen in Word

 1. Open een Word-document.
 2. Klik in het document op de plek waar u het teken wilt toevoegen.
 3. Klik bovenaan op het tabblad Invoegen.
 4. Klik rechts op Symbool > Meer symbolen of Symbolen > Symbool > Meer symbolen.
 5. Klik achter ‘Lettertype’ op het pijltje omlaag.

Hoe accenten typen op qwerty?

Houd de Controltoets ingedrukt en druk vervolgens op de accenttoets in de linkerbovenhoek van het toetsenbord, naast het cijfer 1. Laat de toetsen los en typ dan de letter in waar je het accent aan toe wilt voegen. De accenttoets is meestal dezelfde toets als die met de ~. Het is niet de toets met de apostrof erop.

Hoe heet é?

Het accent aigu (Latijn: acutus, scherp), in de drukkerij kort met kuut aangeduid, is een diakritisch teken in de vorm van een streepje boven een letter dat van linksonder naar rechtsboven wijst.

Wat is een trema?

Een trema gebruik je als er meerdere klinkers naast elkaar staan die samen één klank kunnen zijn, terwijl ze juist niet bedoeld zijn als één klank. Bijvoorbeeld: ruine. Zonder trema lees je een ui, zoals in ruit. Als er ruïne staat, met een trema, zie je meteen dat bij de i een nieuwe lettergreep begint.

Hoe typ je een a met accent?

Typ de code voor het bijbehorende accent in op het cijferblok van je toetsenbord.

 1. à = 0224; À = 0192.
 2. è = 0232; È = 0200.
 3. ì = 0236; Ì = 0204.
 4. ò = 0242; Ò = 0210.
 5. ù = 0249; Ù = 0217.

Hoe typ je hoofdletter a?

Weergave op de computer. In Unicode vindt men de À onder de codes U+00C0 (hoofdletter) en U+00E0 (onderkast). Deze plaats hebben ze eveneens in de ISO 8859-1 codeset. In TeX worden de À en à weergeven door respectievelijk \`A en \`a te gebruiken.

Hoe typ je een accent op de e?

Het teken staat niet op een Nederlands toetsenbord, toch zijn er meerdere manieren om de É of é te typen. Ofwel met de combinatie apostrofteken en respectievelijk de E- of e-toets, ofwel met de ALT-code ALT+0201 (hoofdletter), of ALT+0233 (onderkast).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven