Wat kost een aanhanger met kenteken?

Wat kost een aanhanger met kenteken?

De kosten voor het overschrijven van een aanhanger zijn overal in Nederland 10,75 euro. Dit maakt niet uit of je de trailer overschrijft bij een Kentekenloket of bij een RDW-balie. Een Kentekenloket is altijd onderdeel van een autobedrijf dat door de RDW is erkend.

Wat zijn de regels voor aanhangwagens?

In Nederland mag u in een aantal gevallen een aanhanger of caravan trekken als u in het bezit bent van alleen een rijbewijs B. Daarvoor gelden echter twee voorwaarden: De aanhangwagen mag totaal (massa leeg voertuig + laadvermogen) niet zwaarder zijn dan 750 kg, of. De aanhangwagen mag zwaarder zijn dan 750 kg.

Waarom heeft een aanhanger een eigen kenteken?

Een aanhangwagen of caravan heeft een eigen kenteken nodig als deze zwaarder is dan 750 kilo (toegestane maximummassa). Is de aanhanger lichter, dan krijgt deze hetzelfde kenteken als het voertuig dat de aanhanger trekt.

Heeft een aanhanger een meldcode?

Bij het kentekenbewijs op creditcardformaat hoort een tenaamstellingscode. Deze code heeft u nodig als u uw aanhanger of caravan gaat verkopen (overschrijven), schorsen, uitvoeren of slopen.

Welke papieren aanhanger?

Aanhangwagens tot en met een bruto laadvermogen tot en met 750 kilogram zijn alleen voorzien van een COC verklaring. Aanhangwagens met een bruto laadvermogen van meer dan 750 kilogram zijn naast de COC verklaring ook voorzien van een eigen kenteken met bijbehorende kentekenpapieren of kentekenkaart.

Heeft een aanhangwagen papieren nodig?

Alle aanhangwagens moeten sinds 2012 over een chassisnummer en een gelijkvormigheidsattest (Certificate of Conformity of COC) beschikken. Het gelijkvormigheidsattest omschrijft hoe uw aanhangwagen is opgebouwd en bevat informatie over afmetingen, gewicht en de bandenmaat.

Hoe lang mag een aanhangwagen zijn?

Breedte en hoogte Aanhangwagens met een toegestane maximummassa van niet meer dan 750 kg mogen niet breder zijn dan 2,55 meter. De hoogte van een oplegger of aanhangwagen mag inclusief lading niet meer zijn dan 4,00 meter.

Welke papieren horen bij een caravan?

Juiste documenten?

  • Inschrijvingsbewijs.
  • Gelijkvormigheidsattest.
  • Keuringsbewijs.
  • Verzekeringsbewijs.
  • Originele nummerplaat.
  • Identificatieplaatje (op voertuig)

Welke papieren nodig overschrijven caravan?

Voorwaarden. U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven. Met een ‘papieren’ kentekenbewijs is online overschrijven niet mogelijk. U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven