Hoe moet je je bestek neerleggen?

Hoe moet je je bestek neerleggen?

Etiquette bestek

  1. Vorken liggen links van het bord, messen rechts (met de snijkant richting het bord). Soeplepels liggen rechts naast het bord, dessert- en fruitbestek (vaak lepels, maar kan ook een klein vorkje zijn) liggen boven het bord.
  2. Je eet van buiten naar binnen.

Welk bestek in welke hand?

Het bestek Dus als er tijdens de eerste gang soep wordt geserveerd, dan ligt de soeplepel aan de buitenkant. De vorken liggen links van het bord en de messen rechts. De lepels liggen rechts van het mes. Houd je vork altijd in je linker- en het mes in je rechterhand.

Hoe moet je bestek gebruiken?

Houd je vork in je linkerhand en het mes in je rechterhand, zoals het ook op tafel lag. Bij gerechten die je zonder mes kunt eten, houd je de lepel in je rechterhand. Leg gebruikt bestek niet op de tafel, maar op de rand van je bord. Wanneer je de maaltijd onderbreekt, leg je het bestek kruislings op je bord.

Welke kant Broodbordje?

Het broodbordje staat linksboven met het botermes erop. Als je geen botermes hebt, kun je een gewoon (klein) mesje rechts van het mes leggen. Als de boter in dat geval al op tafel staat of met de eerste gang wordt geserveerd, dan ligt het mesje helemaal rechts van al het bestek.

Waar leg je je servet na afloop van een diner?

Dan hoor je deze gevouwen op je schoot te leggen. Voordat je drinkt veeg je eerst je mond met het servet af. Zo worden vetvlekken op het glas voorkomen. Na afloop van het diner hoor je het servet aan de linkerkant van je bord te leggen.

Wat zegt het bestek?

Een bestek of lastenboek is de omschrijving van een uit te voeren (bouw)werk, inclusief de van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden.

Welke hand moet de vork?

Etiquette. Eenmaal aan tafel zul je ontdekken dat ook de etiquette vooral op rechtshandigen toegespitst is. Messen liggen rechts van je bord en vorken links. Daarnaast dient je maaltijd altijd links van je geserveerd te worden.

Welke hand hou je je vork?

Vork en mes houd je in bovenhandse greep, het mes rechts. Breng je voedsel met je vork naar je mond, niet andersom en laat het mes nooit je mond raken. Wanneer je je bestek even niet gebruikt, houd ze dan niet als steekwapens in je hand.

Hoe moet je mes vasthouden?

Het handvat rust tegen je hand tussen je duim en wijsvinger, je middelvinger en duim houden de basis vast, en je wijsvinger rust er bovenop. Alweer, de tanden zijn naar beneden gericht en van je af gebogen. Alleen wanneer je snijdt, houd je het mes in je rechterhand.

Welke kant ligt het servet?

Het servet leg je links naast de vorken neer. Als je geen soep serveert, kun je het servet ook een plekje geven op het bord.

Welke kant ligt het mes?

Werk van buiten naar binnen. Het bestek dat u het eerst gebruikt ligt altijd aan de buitenkant. Messen en lepels liggen rechts, vorken links en het dessertbestek ligt boven het bord. De snijzijde van het mes is naar binnen (richting het bord) gericht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven