Wat is een TCP?

Wat is een TCP?

Het Transmission Control Protocol (TCP) is een verbindingsgeoriënteerd protocol dat veel gebruikt wordt voor gegevensoverdracht over netwerkverbindingen op het internet en op computernetwerken zoals local area networks en thuisnetwerken.

Wat is congestion control?

Het Datagram Congestion Control Protocol (DCCP) is een protocol van de transportlaag. Het wordt gebruikt voor de overdracht van de datastromen in TCP/IP-netwerken, als een anti verstopping regelmechanisme (werkt door dynamische aanpassing van de verzendsnelheid aan de daadwerkelijke beschikbare bandbreedte).

Wat is UDP verbinding?

UDP staat voor User Datagram Protocol. Dit is een bericht-georiënteerd protocol. Dit wil zeggen dat een verzender een bericht stuurt aan de ontvanger, net als bij het TCP protocol. UDP is sneller dan TCP, omdat het geen controles uitvoert en geen tweerichtingsverkeer is.

Hoe werkt TCP protocol?

Via de netwerklaag wisselen clients en servers tijdens TCP-handshakes onderling TCP/IP-pakketten uit om netwerkverbindingen tot stand te brengen of te verbreken. Er wordt gezocht naar de meest geschikte weg om de data te versturen. Ook wel Internetprotocol genoemd.

Welke TCP poort gebruikt http?

Systeempoorten

poort protocol omschrijving
80 TCP HTTP: Hypertext Transfer Protocol
110 TCP POP3: post office protocol, ontvangen van e-mail
119 TCP NNTP: Network News Transfer Protocol
123 UDP NTP: Network Time Protocol

Hoe kan ik zien of een poort open staat?

Om te weten welke poorten actief zijn op je pc kun je gebruik maken van het commando netstat dat in Windows is ingebouwd. Het programma biedt weliswaar niet zeer veel opties maar kan toch een aardig beeld geven welke poorten open staan wanneer je met de pc werkt: Kies Start >> Uitvoeren. Typ cmd en druk op Enter.

Welk protocol wordt gebruikt bij het maken van een internetverbinding?

Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Sinds 20 juli 2004 worden binnen het internet twee versies van het internetprotocol ondersteund, de versies IPv4 en IPv6.

Hoeveel Lagen heeft een TCP IP model en welke zijn het?

De TCP/IP-protocolstack wordt officieel onderverdeeld in vijf lagen, met elk een eigen functionaliteit. De onderste laag, de fysieke laag, wordt vaak onderverdeeld in een eigenlijke fysieke laag en een datalinklaag.

Welke poort gebruikt https?

De HTTP-poort die wordt gebruikt voor client-naar-site-systeemcommunicatie is standaard poort 80 en 443 voor HTTPS.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven